vineri, 8 noiembrie 2019

Publicat la 11/08/2019 08:06:00 a.m. de Anonim

Gaz Metan a remizat cu FC Hermannstadt pe teren propriu


Derby-ul județean la fotbal s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, după ce sibienii au deschis scorul prin Lucian Dumitriu, iar Darius Olaru a egalat pentru Media;. În finalul jocului, Gaz Metan a avut șansa să ia toate cele trei puncte, dar mingea șutată de Sergiu Buș a lovit bara transversală a porții adverse. Duminică, de la ora 16.00, Gaz Metan va juca în deplasare cu Sepsi Sfântu Gheorghe.

Alex PÎNTEA

Prima repriză a partidei dintre Gaz Metan și FC Hermannstadt a fost una fără ocazii clare de gol. Oaspeții au șutat o singură dată pe spațiul porții, în minutul 6, prin Petrișor Petrescu, din marginea careului de 16 metri, dar Răzvan Pleșca a reținut fără probleme. De partea cealaltă, centralul George Găman nu a acordat o lovitură clară de pedeapsă, deși Fofana Boubacar a fost tras clar de tricou și împiedicat să joace mingea. Pe parcursul reprizei, gaziștii au avut posesia și au încercat să desfacă apărarea supraaglomerată a sibienilor, fără prea mult success, însă. Nasser Chamed a căutat poarta la jumătatea reprizei, dar mingea șutată de acesta a trecut peste.

Lipsiți de noroc

Gaz Metan a început mai bine actul secund și a împins jocul în jumătatea adversă. Contrar modului în care decurgeau ostilitățile, Hermannstadt a reușit să deschidă scorul. În minutul 61, Dumitriu a marcat cu un șut frumos de la aproximativ 11 metri. Gaziștii nu au acuzat șocul primirii golului, iar peste doar șase minute au reușit să egaleze prin Olaru. Acesta a marcat cu o lovitură superbă de cap de la circa 15 metri. Alb-negrii puteau lua toate cele trei puncte, însă lovitura de cap a lui Buș, din minutul 87, a lovit transversala a porții apărate de Emanuel Rodrigues.

Meritau victoria

La finalul partidei cu FC Hermannstadt, tehnicianul alb-negrilor a explicat că, în opinia sa, Gaz Metan trebuia să câștige jocul. Edi Iordănescu este de părere că sibienii au făcut antijoc. „Prima repriză a fost anostă, noi am construit, dar lent, nu am accesat profunzime, nu am spart liniile. A fost momentul cu Fofana, dar arbitrii nu au văzut un penalty clar, puteam intra în avantaj la pauză. În a doua repriză, adversarul a cedat total, a făcut antijoc, au stat mult pe jos, au fragmentat, au tras de timp. Au terminat cu cinci fundaşi. Au dat gol împotriva cursului jocului, multă lejeritate în defensiva noastră. Am revenit cu multe schimbări ofensive, cred că meritam cele 3 puncte, ne lipseşte şi şansa”, a comentat tehnicianul.



Chemat la națională

Nasser Chamed a fost convocat la naționala statului Comore. Mijlocașul Gazului Metan a primit din nou telegrama de convocare la echipa reprezentativă a țării sale, care urmează să dispute două jocuri de pregătire cu naționala din Togo. Primul joc este programat în data de 14 noiembrie în Lome, capitala republicii togoleze, iar cel de-al doilea în data de 18 noiembrie, la Moroni, capitala statului Comore. În perioada respectivă, campionatul va fi întrerupt în Liga I, din cauza jocurilor echipei naționale cu Suedia și Spania, din preliminariile Euro 2020.
    Trimite prin e-mail