joi, 3 octombrie 2019

Publicat la 10/03/2019 11:46:00 a.m. de Anonim

Cupa rămâne la Mediaș!


Formația lui Mihai Popa și Dan Popa a triumfat la prima ediție a Cupei Mediaș.


Alex PÎNTEA

CSM Mediaș a câștigat prima ediție a Cupei Mediaș la baschet masculin. Baschetbaliștii din municipiul de pe Târnava Mare s-au impus în finala mare a competiției în fața echipei CSM Târgu Jiu, cu scorul de 77-47. Sâmbătă după-amiază, CSM va disputa primul joc oficial din acest sezon, în deplasare cu CSM Miercurea Ciuc, în primul tur al Cupei României.

Două victorii

CSM Mediaș a disputat prima partidă din cadrul turneul de pregătire pe care l-a găzduit împotriva echipei CSM Sighetu Marmației. Jucătorii lui Mihai Popa și Dan Popa s-au impus cu scorul de 102-80 și s-au calificat în finala competiției. După o evoluție foarte bună, aceștia au trecut de CSM Târgu-Jiu cu 77-47 și au reușit astfel să câștige prima ediție a Cupei Mediaș.
„Au fost niște jocuri foarte folositoare în vederea începerii Cupei României și după aceea a campionatului. Am văzut exact unde suntem, cât mai avem de lucrat și am văzut că mai avem destul de mult până o să ajungem să jucăm baschetul pe care ni-l dorim. Ne pare bine că nu au fost accidentări în cadrul turneului și toți suntem sănătoși, în afară de Nikola Siladji, care va urma o perioadă de recuperare, pentru că are o mică lovitură, de aceea nici nu l-am folosit în aceste două jocuri”, a declarat antrenorul Mihai Popa.

Începe Cupa României

Primele jocuri oficiale din acest sezon pentru CSM Mediaș vor avea loc în zilele următoare. Este vorba despre dubla confruntare cu CSM Miercurea Ciuc, din primul tur al Cupei României la baschet masculin. Astfel, sâmbătă după-amiază, de la ora 17.00, formația lui Mihai Popa și Dan Popa va disputa manșa tur în deplasare, urmând ca  manșa retur să se dispute în municipiul de pe Târnava Mare, la mijlocul săptămânii viitoare, în data de 9 octombrie.
Liga Națională de Baschet Masculin va debuta la sfârșitul săptămânii viitoare. „O să fie două partide foarte disputate, echipa din Miercurea Ciuc s-a întărit și are niște jucători de valoare. Va trebui să pregătim foarte serios aceste două jocuri pentru a obține calificarea în turul următor al competiției”, a mai spus Mihai Popa. 
    Trimite prin e-mail