joi, 19 septembrie 2019

Publicat la 9/19/2019 11:34:00 a.m. de Anonim

Unii cu ocaziile, alții cu golurile


Gaz Metan Mediaș a fost învinsă de Viitorul în deplasare, scor 4-1. Partida de la Ovidiu a fost una foarte spectaculoasă.

Alb-negrii au avut în față un portar în zi de grație, în persoana lui Cătălin Căbuz, care a blocat cel puțin patru mingi pe care scria „gol“. De partea cealaltă, Viitorul a fost mai pragmatică și a marcat de patru ori. Singura reușită pentru Gaz Metan a fost semnată de Ely Fernandes, care a marcat cu un șut superb.
Vineri seara, de la ora 20.30, alb-negrii joacă pe teren propriu cu Universitatea Craiova.
Viitorul a început partida de pe teren propriu în jumătatea Gazului, iar în minutul 8, Răzvan Pleșca a reținut șutul din lovitură liberă al lui Andrei Ciobanu. Peste alte patru minute, portarul alb-negrilor a oprit o minge trimisă cu capul de Rivaldinho. În minutul 13, Gaz Metan l-a pierdut pe Sergiu Buș, care a ieșit de pe teren accidentat, fiind înlocuit de Ely Fernandes. Viitorul a deschis scorul în minutul 16, atunci când Gabi Iancu a marcat cu un șut din centrul careului de 16 metri, după o centrare foarte bună primită din partea dreaptă de la Boboc. Gaziștii au avut șansa egalării în minutul 20, atunci când Fernandes a executat o lovitură liberă de la circa 16 metri, Căbuz a atins mingea care a lovit transversala și a revenit în teren. În minutul 34, portarul Viitorului a fost din nou la post. Dumitru Cardoso a șutat în cros de la marginea careului de 16 metri, dar  Căbuz a respins extraordinar.

Repriză cu patru goluri

Gaz Metan a început în atac actul secund, iar șutul lui Mihai Velisar a trecut puțin peste poarta lui Căbuz. În minutul 58, portarul Viitorului a reușit să blocheze și șutul lui Cardoso din careul de 16 metri. Peste doar un minut, același Cardoso, aflat în poziție de unu la unu cu portarul, a șutat peste poartă. La poarta cealaltă, Răzvan Pleșca a respins în corner șutul lui Rivaldinho scăpat singur pe partea dreaptă. Viitorul și-a dublat avantajul în minutul 64, atunci când Țîru a înscris cu o lovitură de cap după un corner de pe partea dreaptă a terenului. Dumitru Cardoso a avut șansa de a reduce din diferență în minutul 71 atunci când a întors foarte bine un adversar în careul de 16 metri, dar a șutat puțin pe lângă poarta adversă. Peste alte două minute, Căbuz a respins din nou senzațional șutul aceluiași Cardoso. În minutul 74, Gabi Iancu a fost deschis foarte bine în adâncime și a reușit să ducă scorul la 3-0. În minutul 78, Căbuz a reușit să respingă și lovitura liberă bătută de Nasser Chamed de la circa 20 de metri. În minutul 81, Mickael Diakota a reușit o acțiune foarte frumoasă pe partea dreaptă, l-a deschis foarte bine pe Ely Fernandes care a pătruns foarte bine și a șutat fără speranță pentru Căbuz. Cu un minut înainte de final, Viitorul a obținut o lovitură de pedeapsă după un fault al lui Diakota, iar Rivaldinho a dus scorul la 4-1.

Cu Foresta în Cupă

Gaz Metan și-a aflat adversarul din șaisprezecimile Cupei României. La sfârșitul săptămânii trecute, a avut loc la Casa Fotbalului tragerea la sorţi pentru această fază a competiției. Astfel, formația lui Edi Iordănescu va întâlni Foresta Suceava, echipă care evoluează în seria 1 din Liga a 3-a. Partida din șaisprezecimile Cupei României se va disputa într-un singur meci într-una din zilele de 24, 25 sau 26 septembrie.  În caz de egalitate, se vor disputa două reprize de prelungiri, apoi lovituri de departajare. (Alex PÎNTEA)
    Trimite prin e-mail