miercuri, 4 septembrie 2019

Publicat la 9/04/2019 06:53:00 p.m. de Anonim

Străzi reabilitate


Programul de asfaltare al străzilor din Mediaș este în plină derulare.

Alex PÎNTEA

Compania Geiger continuă programul de întreținere a străzilor din municipiul Mediaș. În ultimele zile s-a lucrat în cartierul Gura-Câmpului, iar ulterior se va interveni și în alte zone, din cartierul Moșnei, cartierul Vitrometan și la intrarea în oraș dinspre Valea Lungă. Anul viitor va demara un program important de amenajare a trotuarelor.

Programul intervențiilor

Prima arteră pe care au intervenit echipele de la Geiger a fost strada Baznei, care a fost asfaltată. A urmat apoi strada Marțian Negrea, din aceeași zonă a orașului. Odată finalizată aceasta, utilajele se vor muta pe strada Buzdului, la intrarea în oraș dinspre Valea Lungă, iar apoi în cartierul Vitrometan. „În urmă cu aproximativ o lună am semnat cu firma Geiger contractul de întreținere al drumurilor din oraș pe o perioadă de patru ani de zile. În acest moment, pot să spun că a fost asfaltată strada Baznei și se va finaliza totodată strada Marțian Negrea. Vom continua apoi cu strada Buzdului și vom amenaja intrarea în oraș dinspre Valea Lungă. Cu siguranță vom ajunge și pe strada Cibin, apoi spre sfârșitul anului pe strada Școlii“, a detaliat primarul Gheorghe Roman.

Urmează trotuarele

Municipalitatea are în vedere pentru anul viitor și reabilitarea trotuarelor din diferite zone ale orașului. Astfel, se va interveni în principal pe arterele care au fost la rândul reabilitate prin turnarea de covor asfaltic, însă acestea nu vor fi singurele pe care se va lucra. „Începând de anul viitor vom iniția un program important de amenajare și a trotuarelor. Sigur că vom începe cu strada Marțian Negrea, vom continua pe strada Nucului și vom interveni în același timp în toate zonele în care s-a lucrat pentru reabilitarea drumurilor“, a mai spus Roman.

Contract pe 4 ani

Un constructor serios a fost angajat pentru a îmbunătăți infrastructura rutieră din Mediaș. La începutul lunii iulie, a fost semnat, la sediul Primăriei, contractul pentru întreținerea drumurilor publice din oraș. Acesta are o valoare de aproximativ 39 milioane de lei și a fost încheiat între Primăria Mediaș și Geiger Transilvania. Pe lângă reparațiile la drumuri, contractul prevede ca societatea să se ocupe de amenajarea trotuarelor, a parcărilor, plombări asfaltice, ridicarea la cotă a gurilor de scurgere sau căminelor de apă și canalizare, marcaje rutiere, precum și alte lucrări specifice întreținerii drumurilor.
    Trimite prin e-mail