joi, 5 septembrie 2019

Publicat la 9/05/2019 08:18:00 a.m. de Anonim

Invincibilii


Gaz Metan a învins Politehnica Iași cu 3-2 și e lider în campionat după primele opt etape.
Formația lui Edi Iordănescu a revenit de la 2-0 cu Iașiul și are 4 victorii consecutive în Liga I. Alb-negrii au fost conduși cu scorul de 2-0 și au întors rezultatul într-un interval de 16 minute prin Marius Constantin, Nasser Chamed și Sergiu Buș. În urma acestui rezultat, Gaz Metan a acumulat 18 puncte și a urcat pe prima poziție a clasamentului Ligii I. 

Alex PÎNTEA

Gaz Metan a avut prima ocazie a partidei cu Politehnica Iași în minutul 18, atunci când Ely Fernandes a șutat slab din poziție favorabilă. Peste trei minute, Fofana Boubacar a trimis mingea în poartă după o lovitură liberă, însă reușita a fost anulată pentru off-side. În minutul 36, Sergiu Buș a șutat de la aproximativ 20 metri, însă Denis Rusu a reușit să respingă mingea în corner. În ultimul minut al primei reprize, tot Buș a căutat golul, însă portarul Iașiului a fost și de această dată la post.

Revenire de senzație

Repriza secundă a început prost pentru Gaz Metan. În minutul 49, Nicandro Breeveld l-a deschis foarte bine Adrian Bălan în centrul careului de 16 metri, iar acesta l-a învins pe Răzvan Pleșca. Peste doar două minute, portarul Gazului a fost nevoit să îl faulteze pe Platini în careul de 16 metri, iar centralul a indicat punctul cu var. A executat și transformat tot Adrian Bălan. Conduși cu 2-0 pe tabelă, gaziștii nu au cedat și au împins jocul în jumătate adversă, iar în minutul 57, Dumitru Cardoso a scăpat singur spre poarta adversă, a fost faultat în careul de 16 metri de portar, iar arbitrul a arătat din nou punctul cu var. Marius Constantin a transformat lovitura de pedeapsă și a redus din diferență. Peste alte nouă minute, Nasser Chamed a adus egalarea pentru Gaz Metan. Jucătorul din Insulele Comore a marcat cu o super execuție direct din lovitură liberă. În minutul 73, Gaz Metan a întors scorul după reușita lui Sergiu Buș la capătul unei acțiuni de atac foarte frumoase. 



Cea mai bună performanță

Gaz Metan este lider în clasamentul Ligii I după etapa cu numărul 8. Alb-negrii au cel mai bun început de campionat din istoria clubului pe prima scenă a fotbalului românesc. Formația lui Iordănescu are 18 puncte strânse din cinci victorii și trei rezultate de egalitate, cu 17 goluri marcate și doar 6 primite. Gaz Metan va rămâne în fotoliul de lider în următoarele două săptămâni, asta în condițiile în care campionatul se va întrerupe datorită jocurilor echipei naționale cu Spania și Malta.

Jucători la națională

Gaz Metan are doi jucători la naționala sub 21 ani a României. Selecționerul Mirel Rădoi a anunțat lotul final de jucători pentru partida cu Danemarca, programată pe 10 septembrie, la Aalborg, primul duel din preliminariile pentru Campionatul European din 2021. Printre jucătorii convocați se află și doi de la Gaz Metan Mediaș. Este vorba despre fundașul Mihai Velisar și mijlocașul Darius Olaru.
    Trimite prin e-mail