vineri, 20 septembrie 2019

Publicat la 9/20/2019 10:07:00 a.m. de Anonim

Comuna Bazna are bibliotecă publică


La Bazna a fost amenajat un punct de lectură pentru localnici și turiști.
Biblioteca Județeană ASTRA și autoritățile locale au inaugurat, sâmbătă, în cadrul Zilelor Europene ale Patrimoniului, un spațiu de lectură, în incinta Centrului de Informații pentru Turiști. Au fost prezenți la eveniment directorul Bibliotecii Județene ASTRA, Silviu Borș, primarul comunei Bazna, Lucian Gligor Scumpu, Alexiu Tatu, directorul Serviciului Județean Sibiu ale Arhivelor Naționale, reprezentanții școlii din comună, elevi, cadre didactice și oameni de cultură din zonă.

Colaborare între instituții

Biblioteca Județeană ASTRA, care se circumscrie, totodată, celebrării Anului Cărții la nivel național, derulează acest proiect proiect în colaborare cu Primăria comunei Bazna și Școala Gimnazială Bazna. „Credem că este un moment bun pentru a înființa câteva puncte de lectură în județ. Este important și pentru noi, deoarece mergem acolo unde suntem primiți. Mulțumim că ne-ați primit și o să vă susținem în continuare“, a promis Borș.
„Cărțile provin dintr-o donație a Bibliotecii Județene ASTRA. Din păcate, nu putem angaja un om pentru această activitate, însă cei interesați pot apela la noi pentru a intra în posesia unei cărți. De asemenea, vor exista în fața centrului două căsuțe cu cărți, iar elevii școlii din comună pot apela la conducerea școlii pentru a citi aceste cărți“, a precizat primarul Scumpu.
La rândul său, Dan Nanu, din partea bibliotecii sibiene, a vorbit despre Zilele Europene ale Patrimoniului. „România sărbătorește aceste zile din 1992. Mulțumim pentru înțelegere, deoarece cartea este un patrimoniu de care trebuie să avem grijă“, a menționat Dan Nanu.

Cosmin PAL
    Trimite prin e-mail