luni, 16 septembrie 2019

Publicat la 9/16/2019 05:36:00 p.m. de Anonim

CJ Sibiu implementează încă un proiect pe fonduri europene în domeniul sănătății: un nou ambulatoriu pentru adulți la Spitalul de Psihiatrie ”Dr. Gheorghe Preda” Sibiu


Aproximativ 10,7 milioane lei este valoarea contractului de finanțare pe care președintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, și Dan Popa, director în cadrul ADR Centru, l-au semnat astăzi, la sediul Consiliului Județean Sibiu.

La eveniment au mai participat vicepreședintele CJ Sibiu, Marcel Luca, managerul Spitalului de Psihiatrie, Sebastian Stroia, directorul medical, dr. Ciprian Băcilă și directorul executiv al Direcției Strategii, Proiecte din cadrul CJ Sibiu, Oana Popa.
Fondurile europene atrase prin Programul Operațional Regional (POR) vor fi folosite pentru extinderea și modernizarea corpului de clădire unde în prezent funcționează Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul de Psihiatrie ”Dr. Gheorghe Preda” Sibiu în vederea mutării ambulatoriului de adulți. Proiectul presupune extinderea clădirii UPU cu două etaje, plus mansardă. În noul ambulatoriu, dotat cu lift, vor fi amenajate 14 cabinete medicale și un laborator de analize, care vor fi dotate  cu echipamente și aparatură medicală modernă de investigații și tratament: sistem modular analitic pentru biochimie+imunologie electrochemiluminescență, analizor automat hematologie, analizor automat coagulare, analizor automat urină cu sediment, analizor automat microbiologie, nefelometru, ecograf Doppler general și carotidian, EEG, EMG.
Motivația acestei investiții este dată de numărul tot mai mare de pacienți care se adresează Ambulatoriului de adulți al Spitalului de Psihiatrie din Sibiu, respectiv la 12.000 de consultații anual. Dacă în anul 2013, aici consulta un singur medic psihiatru, în prezent 12 medici psihiatri și un psiholog deservesc ambulatoriul. Prin modernizarea clădirii care va găzdui ambulatoriul, Spitalul de Psihiatrie își va putea extinde asistența psihiatrică și psihologică, la care se vor adăuga și alte servicii conexe precum neurologia (care a început din anul 2016), endocrinologia și medicina internă.
”La momentul actual, cea mai mare nevoie pentru cetățeni este infrastructura de sănătate și oferirea de servicii medicale de calitate. Am perceput-o de la bun început ca o prioritate și ne-am concentrat întreaga activitatea în această direcție. În actuala perioadă de programare, Consiliul Județean Sibiu are încheiate opt contracte de finanțare pe sănătate, în valoare de aproximativ 80 milioane lei: trei la Spitalul Județean de Urgență, trei la Spitalul de Pneumoftiziologie și două la Spitalul de Psihiatrie. Mulțumesc public echipei din Direcția Strategii, Proiecte pentru munca și responsabilitățile pe care și le asumă. Sunt norocoasă să am o astfel de echipă și mă mândresc cu acest lucru”, a declarat Daniela Cîmpean.
    Trimite prin e-mail