marți, 27 august 2019

Publicat la 8/27/2019 01:52:00 p.m. de Anonim

Președintele Johannis, alături de Președintele Trump, decis să consolideze relațiile româno-americane! (P)


Vizita președintelui Klaus Johannis la Casa Albă, pentru a doua oară într-un singur mandat, este de departe cel mai important semnal de încredere pe care, atât SUA cât și UE, îl transmit către Klaus Johannis, având în vedere că tocmai ce s-a încheiat mandatul în care România a deținut Președenția Uniunii Europene, a declarat deputatul PNL Sibiu, Nicolae Neagu.


„În decursul acestei vizite am putut remarca cu toții faptul că președintele  ne reprezintă cu succes indiferent de țara unde călătorește și de partenerii strategici cu care au loc întâlnirile diplomatice. Klaus Johannis este un personaj cu credibilitate în reprezentarea externă a României, care se bucură de respect și apreciere din partea tututor oficialilor de la Casa Albă sau Bruxelles. Credibilitatea internațională a președintelui este o certitudine și evenimentele internaționale la care este invitat sunt o reconfirmare a încrederii de care se bucură în comparație cu guvernul actual, care provoacă constant prejudicii imense credibilității și imaginii externe a României.

Retrospectiva acestui mandat al președintelui poate doar să ne onoreze prin modul în care ne reprezintă țara și nu este deloc întâmplător faptul că liderii UE au dorit organizarea unui summit dedicat viitorului Uniunii Europene, la Sibiu, în 9 mai 2019, un eveniment de succes care i-a reunit pe cei mai marcanți lideri europeni: Angela Merkel, Donald Tusk și Emmanuel Macron.

Importanța întâlnirii cu președintele Trump și subiectele abordate în decursul vizitei indică foarte clar faptul că România și președintele Johannis pot fi o punte de dialog între SUA și UE. A fost pentru prima dată când un președinte american și un șef de stat român semnează o declarație comună, fapt care demonstrează consolidarea Parteneriatului Strategic. Beneficiile avute în vedere pentru România în decursul acestei vizite sunt: consolidarea parteneriatului strategic în domeniul apărării, energiei, întărirea relațiilor comerciale și eliminarea vizelor pentru cetățenii români. În ceea ce privește cooperarea economică, efectele vizitei se pot observa deja:  companiile americane analizează potențiale investiții în noi proiecte din România în valoare de peste 10 miliarde de dolari, potrivit Consiliului de Afaceri Americano-Român (AMRO). În ceea ce privește securitatea țării, deciziile vor asigura o protecție crescută pentru cetățenii români prin prezenta mai multor militarilor americani și chiar înfiintarea unui comandament regional  NATO în România. Klaus Johannis este cel care a convins partidele să semneze Pactul pentru 2% pentru apărare, consolidând relația cu SUA și întărind poziția de furnizor de stabilitate regional.

Mesajul lansat de SUA și Președintele Trump este de continuitate și de construcție pe fundamentele consolidate în timpul mandatului lui Johannis. Președintele Trump recunoaște performanța președintelui Johannis în apărarea statului de drept și rolul de garant al continuității democrației în România, declarând optimist că problema corupției în România se poate rezolva și “s-au făcut pași mari în această direcție”.

Cu toate acestea, ne rămâne nouă, cetățenilor, un rol deosebit de important pentru continuarea democrației în România și pentru construirea României de mâine: acela de a câștiga bătălia electorală pentru președintele României, Klaus Werner Johannis”, a declarat Nicolae Neagu.
    Trimite prin e-mail