miercuri, 21 august 2019

Publicat la 8/21/2019 11:56:00 a.m. de Redacţie

Gaz Metan Mediaș a învins fără drept de apel FC Voluntari la meciul 450 în Liga 1


Formația lui Edi Iordănescu s-a impus cu scorul de 3-0 în partida contând pentru etapa cu numărul 6 a campionatului Ligii I. Dumitru Cardoso și Mihai Velisar, în prima repriză, respectiv Sergiu Buș, în actul secund, au semnat reușite unei victorii clare ale grupării de pe Târnava Mare. Partida de la Voluntari a reprezentat meciul cu numărul 450 pentru Gaz Metan pe prima scenă a fotbalului românesc. Duminică seara, de la ora 21.00, alb-negrii joacă pe teren propriu cu vicecampioana FCSB. 


Alex PÎNTEA

Gaz Metan a început bine partida de la Voluntari, iar în minutul 11 Buş a căzut în careul de 16 metri al gazdelor, însă centralul Cătălin Popa nu a acordat lovitură de pedeapsă și a lăsat jocul să continue. În minutul 28, Ely Fernandes a executat o lovitură de colț de pe partea stângă, iar Cardoso a deschis scorul cu o lovitură de cap foarte bună. A fost prima reușită a jucătorului cu dublă cetățenie română și italiană în Liga I. Cu trei minute înainte de pauză, Velisar a recuperat o minge în jumătatea adversă, a driblat tot ce i-a stat în cale și a marcat în poarta lui Bozhidar Mitrev. 

Ocazii și un gol

Alb-negrii au început și repriza a doua în atac, iar în minutul 47 Darius Olaru a scăpat singur spre poarta adversă, dar a șutat pe lângă. În minutul 53 s-a făcut 3-0. Sergiu Buș a marcat pe lângă Mitrev din pasa foarte bună a lui Dumitru Cardoso. Peste încă un minut, același Buș putea marca din nou, însă mingea trimisă de acesta a lovit bara, a revenit în careu, iar Marius Constantin a trimis-o puțin pe lângă poartă. FC Voluntari putea reduce din diferență în minutul 76, însă Răzvan Pleșca l-a blocat foarte bine pe Cătălin Țîră. Portarul Gazului a scos și șutul de la vinclu a lui Ion Gheorghe din minutul 86, iar partida s-a încheiat cu scorul de 3-0. 

Succes indiscutabil

La finalul partidei de la Voluntari, tehnicianul alb-negrilor a explicat că Gaz Metan a fost echipa mai bună. Edi Iordănescu a spus că, în opinia sa, succesul nu poate fi pus sub semnul întrebării. „Suntem deja la şase jocuri fără înfrângere, sunt două victorii la rând fără gol primit şi asta ne dă moral şi curaj pentru viitor şi ne arată că suntem pe drumul corect. Victoria e de necontestat, în sensul în care a fost foarte limpede că echipa care a controlat jocul, a avut iniţiativa şi a fost mai preocupată pentru construcţie, pentru un joc de posesie şi proactiv a fost Mediaşul. Ce m-a dezamăgit un pic şi m-a supărat, dar cu siguranţă că vom corecta acest aspect: am tratat un pic superficial finalul de joc şi adversarul putea să marcheze. N-am interpretat aşa cum mi-aş fi dorit, la acest scor trebuia să gestionăm mai bine”, a comentat Edi Iordănescu.

Confruntare cu FCSB

Gaz Metan primește duminică seara, de la ora 21.00, la Mediaș, vizita vicecampioanei FCSB. În această săptămână, subiectul plecării lui Edi Iordănescu la echipa patronată de Gigi Becali a revenit în actualitate, iar tehnicianul a avut o poziție tranșantă. „Eu am treaba mea aici. Nu ştiu ce idei şi ce vise are Gigi Becali, eu îl respect ca om care investeşte în fotbal, pentru sufletul pe care îl pune, restul nu comentez cum gestionează lucrurile, dacă merg bine sau nu. FCSB a suferit o mare pierdere prin plecarea lui MM Stoica, chiar dacă am avut ceva de împărţit cu el la un moment dat. Erau un tip care menţinea un anumit echilibru, am colaborat cu el, ştiu ce făcea. Mă bucur că a venit Narcis Răducan, este ceea ce şi-a dorit şi poate aduce un plus extraordinar. Prietenia este una, meseria este alta. Etapa viitoare rivali, dar noi nu suntem favoriţi, e bine totuşi că-i prindem între meciurile cu Guimaraes”, a explicat Iordănescu.
    Trimite prin e-mail