marți, 6 august 2019

Publicat la 8/06/2019 09:03:00 p.m. de Anonim

Deputatul Nicolae Neagu (PNL): Statul finanțat de om nu-l slujește pe om, ci îl călărește!


PNL solicită convocarea de urgență a Parlamentului pentru adoptarea Legii "Alexandra", care să facă modificările legislative necesare pentru ca tragedii precum cea de la Caracal să poată fi prevenite.

Deputatul sibian Nicolae Neagu a explicat, astăzi, poziția liberalilor cu privire la adoptarea Legii "Alexandra", făcând referire și la tragedia de la Mediaș.
"Din 'mărețele realizări' ale PSD în materie de justiție și siguranța cetățeanului, prin recursul compensatoriu, 18.849 de infractori au fost eliberați prematur din pușcării. Dintre aceștia, 1.834 de criminali, 762 de violatori! 1.299 au fost deja rearestați, la nivelul lunii iulie! Reamintindu-ne și de cazul de la Mediaș, care a dus la moartea unui om pentru că un condamnat pentru fapte grave a fost eliberat condiționat prin recursul compensatoriu, PNL vrea prin Legea "Alexandra": introducerea detenției pe viață pentru criminali feroce care ucid minori, femei însărcinate; violatorii, criminalii, tâlharii și corupții să nu poată fi eliberați condiționat; dublarea amenzilor completat cu zile de muncă în folosul comunității pentru cei care fac farse la 112; restricționarea cartelelor prepay neidentificabile!", a declarat Neagu.

"Doar cu guvernarea PSD-ALDE se putea ca:
- la Ministerul de Interne, în multe structuri de forță, în Poliția Română și în Jandarmeria Română posturile de conducere sunt interimare, pentru a putea fi ușor înlăturați și înlocuiți la nevoie! Ionuț Șindile, șeful Jandarmeriei Române, din Teleorman, de unde se trag Dragnea, Dăncilă, Carmen Dan este schimbat (înainte de 10 august!) cu generalul Constantin Florea, din Dolj, de către ministrul Fifor care este tot din Dolj
- șeful Poliției din Caracal se pensionează după scandalul crimelor fără a fi tras la răspundere deocamdată, pe o pensie de 12.000 de lei la cei 51 de ani ai săi!
- cea mai mare pensie în acest moment (august 2019) de 74.000 lei/lună aparține unui fost procuror comunist și șef de penitenciar!
Putea fi evitată tragedia de la Caracal? Da, dacă guvernarea PSD – ALDE ar fi luat din timp măsurile de consolidare a siguranței cetățeanului!
Când însă preferi să modifici Codul Penal favorizând infractorii și preferi să ai interimate la vârful Jandarmeriei și Poliției Române pentru a-i schimba și manevra politic, se vede că nu! Și cu ce costuri! De aceea, ar trebui demis întregul Guvernul, cu premier cu tot!
Tragedia de la Caracal a scos în evidență deficitele majore ale sistemului 112, informaționale și umane, precum și faptul că aplicația de indentificare a locației de unde suna Alexandra, nu putea fi descărcată! De altfel, astăzi în România, prin 'grija' PSD, bazele de date pe care le-a 'digitalizat' fiecare instituție pe 'bani grei' nu sunt interconectate! Interconectarea lor, așa cum propunem noi, PNL, va permite atât operativitate, cât și transparența decizională, intervențiile exclusiv politice ar fi inutile!
Din nefericire, aici se ajunge când politicul, așa cum a procedat PSD își dorește subordonarea instituțiilor de stat. Statul finanțat de om nu-l slujește pe om, ci îl călărește!", a mai arătat deputatul PNL, într-un comunicat de presă.
    Trimite prin e-mail