marți, 27 august 2019

Publicat la 8/27/2019 07:19:00 p.m. de Anonim

CSM vrea mai sus!



Echipa de baschet țintește o clasare mai bună decât sezonul trecut. Baschetbaliștii de la CSM Mediaș au început pregătirea pentru sezonul competițional 2019-2020. Nouă jucători români, trei americani și doi sârbi se pregătesc sub comanda lui Mihai Popa și Dan Popa. Echipa va disputa mai multe jocuri de verificare al căror program nu a fost încă stabilit.

Alex PÎNTEA

Unsprezece jucători au fost prezenți la primul antrenament care a avut loc în Sala Sporturilor. Titus Nicoară, Octavian Popa Calotă, Stefan Nikolic, Nikola Siladji, Jonathan Barnes, Radu Vrîncian, Daniel Banciu, Andrei Albu, Rareș Hancaș, Teo Dăbău și Răzvan Gabor fac parte din lotul pentru noul sezon competițional. Acestora li s-au alăturat ulterior Andrei Iliescu, care a lipsit motivat, și americanul Jacob Gibson. „Suntem dornici de muncă! Am așteptat să intrăm în sală, să începem pregătirea. Sperăm să creăm nucleul acela competitiv, care ne va duce spre jocurile bune, care să ne aducă cât mai multe victorii, să putem practica un baschet cât mai de calitate și să aducem cât mai mulți spectatori la sală“, a mărturisit antrenorul Mihai Popa.

Obiectiv îndrăzneț

Titus Nicoară vrea să ajungă cu CSM în primele opt echipe din România. Extrema de forță a ales să continue pentru încă un an la Mediaș și își dorește ca echipa să depășească performanța de sezonul trecut. Nicoară a vorbit despre motivele care l-au determinat să continue la Mediaș, lotul actual, dar și obiectivele pentru noul sezon competițional. „Toată lumea știe că am o relație foarte bună cu orașul Mediaș, cu antrenorii, cu staff-ul. Am considerat că, dacă se poate face un pas înainte față de anul trecut, sunt dispus să facem performanță împreună. Cred că va fi o echipă mai bună decât anul trecut, din punctul meu de vedere. Acum rămâne să demonstrăm pe teren, pentru că ce facem la antrenamente nici nu contează până la urmă”, a spus acesta.

Prima dată la Mediaș

Octavian Popa Calotă va îmbrăca tricoul CSM-ului în noul sezon competițional. Conducătorul de joc este de părere că mai are lucruri de dovedit în campionatul național de baschet și și-a dorit să joace alături de Titus Nicoară. „M-am reîntâlnit cu mulți prieteni, mulți foști colegi, mi-am făcut noi prieteni. Momentan am o impresie foarte bună, sper să continuăm în același fel. Îmi doresc ca toată lumea să dea maximum pe teren și atâta timp cât știm că am dat totul pe teren, rezultatul nu mai contează. Tot timpul am simțit că am ceva de dovedit, dar nu forțez nimic asupra mea, o să iau totul pas cu pas. Vin după o pauză destul de lungă în afara competiției, dar simt că am ceva de dovedit și îmi doresc să dovedesc mai multe lucruri”, a explicat Octavian Popa Calotă.



Al treilea american

CSM Mediaș a reușit să mai bifeze un transfer la sfârșitul săptămânii trecute. Medieșenii au ajuns la o înțelegere cu jucătorul american Quincy Harding. Acesta are 1,90 metri, evolează pe pozițiile 2-3 și se află la prima sa experiență în afara Statelor Unite. Jucătorul vine în România din campionatul universitar american, acolo unde a evoluat pentru Universitatea Western Colorado, astfel că se află acum la primul sezon în baschetul profesionist.
    Trimite prin e-mail