joi, 4 iulie 2019

Publicat la 7/04/2019 01:49:00 p.m. de Anonim

Sete de fotbal


Noul sezon de Liga 1 începe în 13 iulie. Prima deplasare a Gazului va fi la Sibiu.


Aurelian LUNGU

Gaz Metan va juca în prima etapă a noului sezon pe teren propriu, în compania nou-promovatei Chindia Târgoviște. Prima deplasare va fi pe terenul lui FC Hermannstadt, iar apoi va veni Sepsi Sfântu Gheorghe la Mediaș. Va urma, în etapa a IV-a, o partidă în deplasare cu FC Botoșani, iar apoi acasă cu Astra Giurgiu. Medieșenii vor întâlni FCSB în etapa a VII-a, iar în etapa a IX-a, la Ovidiu, pe Viitorul. În etapa a X-a, Gaz Metan va întâlni la Mediaș Universitatea Craiova, după care urmează deplasarea la CFR Cluj și un meci acasă cu Academica Clinceni. În ultima etapă a turului, Gaz Metan se va deplasa la Dinamo. 


Liga Profesionistă de Fotbal a găzduit, la sfârșitul săptămânii trecute, Adunarea Generală, la finalul căreia a avut loc și tragerea la sorți a programului din noul sezon de Liga 1. Sezonul competițional 2019-2020 va debuta în 13-14 iulie. Se va juca timp de opt săptămâni consecutive, până la începutul lunii septembrie, atunci când România joacă în preliminariile Campionatului European. 

Patru amicale

Trupa lui Edi Iordănescu a avut programate patru partide amicale în cantonamentul iberic. Primul dintre acestea s-a desfășurat în data de 26 iunie, împotriva echipei Algeciras, din Liga a treia spaniolă, pe care gaziștii au învins-o categoric, prin dubla semnată de Moussa Sanoh și reușita lui Sergiu Buș. Toate cele trei goluri au fost înscrise încă din prima repriză. Patru zile mai târziu, alb-negrii au întâlnit-o pe FC Kilmarnock, ocupanta poziției a treia în campionatul Scoției. Desfășurat pe o căldură apăsătoare, meciul contra scoțienilor a fost sărac în ocazii, la ambele porți, iar Gaz Metan a trebuit să se mulțumească doar cu o remiză albă. Lincoln Gibraltar a fost adversara din cel de-al treilea meci de verificare, desfășurat marți seară, iar astăzi, 4 iulie, se va juca partida cea mai interesantă a perioadei de pregătire. De la ora 20, ora României, elevii lui Iordănescu vor întâlni Charlton Athletic, care evoluează în Liga a doua engleză. Stagiul de pregătire de la Marbella se va încheia vineri, 5 iulie.

Echipă în reconstrucție

Stephan Drăghici, Răzvan Popa și Lukas Droppa sunt noile transferuri la Gazului Metan Mediaș. Managerul Edi Iordănescu a reușit până acum șase transferuri în tentativa de a reconstrui echipa după plecarea a nu mai puțin de 11 jucători la finalul sezonului trecut. Noii veniți sunt Stephan Drăghici, un mijlocaș în vârstă de 21 ani care a semnat un contract valabil pentru următoarele două sezoane, și Răzvan Popa, fundaș central în vârstă de 22 ani - ambii jucători vin de la Universitatea Craiova și au semnat angajamente pe doi ani -, respectiv cehul Lukas Droppa, mijlocaș central în vârstă de 30 ani. Droppa a activat ultima oară în Kazahstan, iar cu Edi Iordănescu a mai lucrat la Pandurii Târgu Jiu. În această vară, la Mediaș au mai venit Sergiu Buş, Neluţ Roşu şi Moussa Sanoh. Pentru perioada următoare, managerul lui Gaz Metan are în vedere doi sau trei jucători din străinătate. Fotbaliștii, monitorizați deja de staful tehnic, vor aduce, pe lângă experiența lor, și un plus de valoare în lotul Gazului.
    Trimite prin e-mail