joi, 4 iulie 2019

Publicat la 7/04/2019 03:11:00 p.m. de Anonim

Rock incandescent pe scena ARTmania Festival 2019


Așa cum s-a consacrat deja de ani buni pe piața festivalurilor regionale, ARTmania Festival reunește în line-up-ul pentru ediția din 2019 nume de prim rang din industria rock. Spectatorii vor avea ocazia să vadă în inima țării, pe scena de la Sibiu, trupe care nu mai au nevoie de nicio prezentare și care au scris istorie prin muzica lor: Fjørt, Wardruna, Architects, Dream Theater, Möbius, Alcest, Madrugada, Opeth.

ARTmania Festival și-a obișnuit publicul cu un line-up de super calitate, iar cu fiecare ediție provocările au fost tot mai ridicate. Ediția din acest an a festivalului se apropie cu pași repezi, iar line-up-ul pregătit de organizatori este unul de vis pentru iubitorii de rock. Dream Theater, Opeth, Wardruna, Architects și alte trupe sunt gata să scrie o altă pagină de istorie în cartea festivalului din inima Sibiului. ARTmania Festival, primul festival românesc care a dezvoltat în România ideea de îmbinare dintre artă și divertisment este o platforma dedicata promovarii tuturor formelor de expresie artistică inspirate din cultura rock.


Festival cu blazon, line-up pe măsură

Așa cum s-a consacrat deja de ani buni pe piața festivalurilor regionale de rock, ARTmania Festival reunește în line-up-ul pentru ediția din 2019 nume de prim rang din industria rock. Spectatorii vor avea ocazia să vadă în inima țării, pe scena de la Sibiu, trupe care nu mai au nevoie de nicio prezentare și care au scris istorie prin muzica lor: Fjørt, Wardruna, Architects, Dream Theater, Möbius, Alcest, Madrugada, Opeth.
De-a lungul edițiilor sale, ARTmania s-a consacrat drept principal promotor regional al proiectelor muzicale contemporane. Dar, ARTmania Festival nu înseamnă doar concerte ale unor mari formații internaționale și locale. Muzica este componenta de bază de la care a pornit totul, însă, în conceptul general reprezintă doar o parte din experiența pe care festivalul dorește să o ofere iubitorilor de artă din România și din străinătate. Fiind cel mai longeviv festival rock din România și una dintre marcile cu cea mai îndelungată tradiție de pe scena culturală regională, ARTmania și-a conturat propria identitate prin intermediul unui concept îndrăzneț și al unui ambient special: Piața Mare a uneia dintre cele mai frumoase cetăți medievale din Estul Europei.

FJØRT și MÖBIUS completează line-up-ul ARTmania Festival 2019

Alături de trupele deja confirmate, organizatorii au anunțat și ultimele două surprize care completează line-up-ul ediției din acest an a ART mania Festival: FJØRT și MÖBIUS .
Istoria trupei germane de post-hardcore FJØRT a început în Aachen în 2012. Imediat după lansarea primului lor EP, sub umbrela Through Love Records, grupul a început să câștige rapid teren pe scena locală. Efervescența creativă a continuat să anime trupa, astfel că, la foarte scurt timp, aceasta a lansat alte trei noi albume care au primit reacții pozitive. Succesul le-a adus ocazia a de urca pe scena alături de cunoscute nume internaționale în turnee sold-out, să ofere show-uri care debordează de energie și să miște mulțimile, în ciuda faptului că Fjørt este compusa din numai trei membri.
Mantra ce anima duo-ul slovac Möbius este una care surprinde în numai câteva cuvinte sentimentul care descrie, de cele mai multe ori, realitatea societății contemporane: vorbele sunt de prisos, iar liniștea și vidul intern pe care ni-l provoacă este adeseori inconsolabil.


În ciuda aparențelor, între formație și topologie exista o strânsă legătură. Numele „Möbius” vine de la cel al inventatorului acestei discipline, Ferdinand Möbius. Rigoarea și precizia matematică, preocuparea pentru plasarea în spațiu a obiectelor cu proprietăți speciale se regăsesc, în esență, și la acest grup. La fel ca știința care i-a inspirat, Möbius acoperă o gamă largă de frecvențe, cochetând în calătoriile lor muzicale cu influențe de stoner rock, doom sau sludge metal (subgen al muzicii heavy metal care îmbină elemente de doom metal și hardcore punk, uneori încorporând influențe din grunge și noise rock).

Bilete pentru o zi de festival 

Pentru ediția 2019 a fost pus în vânzare un număr limitat de bilete individuale pentru fiecare zi de festival: 300 de bilete pentru vineri (26 iulie 2019) și 300 de bilete pentru sâmbată (27 iulie 2019). Aceste bilete pentru o zi de festival pot fi achiziționate online, în avans, de pe artmaniafestival.ro, la prețul de 260 de lei/ buc. (în secțiunea dedicată biletelor aflata în partea de jos a homepage-ului site-ului). Abonamente pentru ediția 2019 a Festivalului ARTmania sunt disponibile tot pe www.artmaniafestival.ro la prețul de 320 de lei/ buc. Următoarea categorie de preț va fi cea de 360 lei/ buc.
ARTmania explorează mereu drumuri noi, capitalizând experiența edițiilor anterioare, când pe scena festivalului au urcat o serie de artiști și de trupe importante, de la Steven Wilson, Peter Hammill, Serj Tankian și Devin Townsend, la Die Toten Hosen, Nightwish, Within Temptation, HIM, Tarja Turunen, The Gathering, The Sisters of Mercy, Anathema, Apocalyptica, Lacuna Coil, Helloween, Lacrimosa, Poets of the Fall sau Deine Lakaien, printre mulți alții.       

(Gabriela OLTEAN)
    Trimite prin e-mail