joi, 4 iulie 2019

Publicat la 7/04/2019 01:54:00 p.m. de Anonim

Primul asfalt


Primăria Mediaș a pornit seria lucrărilor de asfaltare programate până la sfârșitul anului.



Cu întârziere, din cauza intervențiilor din zonă ale furnizorului de gaze naturale, dar mai ales adoptării dificile a Legii bugetului de stat, la sfârșitul săptămânii trecute au început lucrările pe prima arteră programată anul acesta, strada Plopului din cartierul Moșnei.

Program lansat

Primarul Gheorghe Roman a fost la fața locului. „După o întârziere destul de mare, întârziere care s-a datorat în principal lucrărilor pe care le-a efectuat E.On Gaz în această zonă, dar și aprobării cu întârziere a bugetului țării pe anul 2019, am reușit practic să dăm drumul programului de întreținere a drumurilor. Am asfaltat strada Plopului, urmează ca, peste aproximativ două-trei săptămâni, să începem programul-cadru de întreținere a drumurilor în tot orașul“, a anunțat edilul-șef.

GHEORGHE ROMAN | primar: „În urmă cu aproximativ doi ani de zile, atunci când am avut întâlniri cu medieșenii care locuiesc pe strada Cibin, am stabilit investițiile pe care urmează să le derulăm în zonă. Am propus atunci ca întreaga zonă să fie modernizată în trei etape. Prin modernizare, mă refer în principal la înlocuirea rețelelor de canalizare pluvială, la refacerea sistemului rutier, amenajarea de parcări și, nu în ultimul rând, refacerea tuturor trotuarelor.“

Strada Cibin, finalizată în 2019

Strada Cibin din cartierul Vitrometan va fi reabilitată complet până la sfârșitul anului 2019, iar termenul va fi respectat, promite primarul Mediașului. Conducerea primăriei a anunțat demararea etapei a treia de lucrări, care este și ultima în programul de reabilitare al zonei. Lucrările pe strada Cibin au început în urmă cu doi ani și cuprind rețeaua de apă, canalizarea pluvială, sistemul rutier, parcările și trotuarele.


Primarul Gheorghe Roman și administratorul public Ovidiu Pietraru au inspectat șantierul, zilele trecute. Acolo se derulează ultima parte a unui important proiect de investiții care s-a întins pe mai multe etape. Două dintre cele trei tronsoane ale străzii au fost deja finalizate, iar al treilea, cuprins între strada Sebeș și Șoseaua Sibiului, va fi finalizat în următoarele luni. Proiectul de reabilitare a zonei străzii Cibin a început în urmă cu doi ani și s-a derulat în trei etape. În ultima parte a lucrărilor, denumită Cibin 3, trebuie rezolvate trotuarele și asfaltul pe zonele rămase. Totodată, se dorește amenajarea unor locuri de parcare.
    Trimite prin e-mail