miercuri, 26 iunie 2019

Publicat la 6/26/2019 08:32:00 p.m. de Anonim

Trei spitale sibiene promit să ofere programări online și analize primite pe telefon

Pacienţii se vor putea programa online şi îşi vor putea verifica rezultatele analizelor de pe calculator sau telefon, cu un nume de utilizator şi o parolă, începând din februarie 2021, la trei spitale din municipiul Sibiu, ca urmare a unei investiţii derulată cu fonduri europene, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, Daniela Cîmpean.
„Cred că şi dumneavoastră aţi tot filmat cozi pe la programări, la spitale. Vrem să eliminăm astfel de situaţii şi, din 2021, trebuie să fim la un click distanţă de tot ce ne interesează legat de dosarul nostru medical, de analize. Asta intenţionăm”, a precizat Cîmpean, într-o conferință de presă.
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Spitalul de Pneumoftiziologie şi Spitalul de Psihiatrie din municipiul Sibiu vor oferi pacienţilor mai multe servicii online din februarie 2021. Tot de atunci, CJ Sibiu, cele trei spitale şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului vor avea arhive electronice funcţionale.
Aceste modernizări vor fi finanţate printr-un proiect cu fonduri UE.

Fonduri europene pentru județul Sibiu

Consiliul Județean Sibiu, în parteneriat cu Asociația Română pentru Transparență, au demarat un proiect european intitulat „Sustenabilitate. Inovare. Bunăstare. Incluziune Socială. Unitate. SIBIU - Strategia 2030”, în valoare de 3,7 milioane de lei, care își propune să reducă birocrația în administrația județeană.

Servicii moderne

Astfel, până în februarie 2021, urmează să fie actualizată strategia de dezvoltare a județului Sibiu pentru perioada 2021-2030, având în vedere că documentul actual, realizat în 2012, conține date depășite în toate domeniile, a declarat Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean. Proiectul vizează și îmbunătățirea serviciilor oferite de Spitalul Clinic Județean de Urgență, Spitalul de Pneumoftiziologie și Spitalul de Psihiatrie, aflate în subordinea forului județean. „Serviciile de sănătate vor fi furnizate online. Soluția tehnică pentru serviciile de sănătate va fi concepută astfel încât să asigure transmiterea, vizualizarea rezultatelor analizelor medicale din laboratoare, precum și realizarea de programări online, în acest sens pentru aceste servicii, pacienții nu vor mai trebui să se deplaseze la spital. Vom avea, de asemenea, arhivă electronică funcțională la nivelul CJ Sibiu și a instituțiilor subordonate: DGASPC Sibiu și a spitalelor“, a mai menționat Cîmpean. (A.L.)
    Trimite prin e-mail