joi, 20 iunie 2019

Publicat la 6/20/2019 01:55:00 p.m. de Anonim

„Bița urbană” vă invită la plimbare și picnic

Medieșenii sunt așteptați duminică la pedalat. 



Alex PÎNTEA

Casa de lângă Sinagoga Mediaș organizează, la sfârșitul acestei săptămâni, un eveniment deosebit. Medieșenii și nu numai ei sunt invitați să parcurgă un traseu urban cu bicicleta, iar apoi să ia parte la un picnic. „Bicicliști din Mediaș, ieșiți în trafic! Chiar dacă pedalezi sportiv, ești amator sau vrei doar să ieși la o plimbare cu copiii, vino la Casa de lângă Sinagogă pentru o plimbare cu bița, iar apoi la un picnic și o poveste. Înainte de plimbare, o să învățăm cum să circulăm corect prin frumosul nostru oraș și cum putem avea grijă de noi și ceilalți participanți la trafic”, spun organizatorii evenimentului.

Programul zilei

„Bița urbană” va avea loc pe parcursul zilei de duminică. Participanții sunt așteptați, la ora 11.00, la Casa de lângă Sinagoga Mediaș. Timp de aproximativ o oră, aceștia vor avea parte de un mic instructaj, iar apoi de la ora 12.00 se va pleca pe un traseu prin oraș. După încheierea acestuia, evenimentul va continua în locația inițială, acolo unde va avea loc un picnic cu muzică și voie bună, urmat de proiecția unui film. „«Bița urbană» este un eveniment de promovare a mersului pe bicicletă și beneficiile pe care le aduce acesta, fluidizează traficul, nu poluează, eliberează locuri de parcare, este ieftin, ține omul în formă și oferă o nouă perspectivă de a descoperi orașul. După plimbare, ne întoarcem în grădina Casei de lîngă Sinagogă, unde vom avea muzică, înghețată, limonadă, vată pe băț și, cel mai important, oameni faini. Seara o să ne uităm la un film, tot cu bițe. Pentru acest eveniment, trebuie să veniți cu voie bună și casca pentru mers cu bița”, mai spun organizatorii. 

Cu bicicleta în siguranță

Ideea evenimentului „Bița urbană” a pornit de la dorința unor medieșeni ca mersul pe bicicletă, fie ea de munte, fie de viteză, împachetabilă, chiar și cu roți ajutătoare, să fie promovat și mai important decât atât, să fie făcut în siguranță. Totodată, se dorește ca oamenii care vor să meargă la muncă, la școală sau la o cafea, să poată să facă asta, fiind protejați nu doar de o cască și regulile de circulație, cât și de ceilalți participanți la trafic. Pe scurt, intenția este de a aduce și Mediașul într-o lume unde bicicleta e noua mașină, pentru că este eco, sănătoasă și ieftină.
    Trimite prin e-mail