luni, 1 aprilie 2019

Publicat la 4/01/2019 11:05:00 a.m. de Anonim

Prezentul și viitorul relațiilor bilaterale, discutate de deputatul Nicolae Neagu cu ambasadorii canadieni în România și Germania


Deputatul liberal de Sibiu, Nicolae Neagu, a avut o întrevedere specială în Parlamentul României cu Stéphane Dion, ambasadorul Canadei în Germania, delegat special pentru Uniunea Europeană, și Kevin Hamilton, ambasadorul Canadei în România.

Alături de Ludovic Orban, președintele PNL, și Marilen Gabriel Pirtea - deputat PNL, vicepreședinte al Camerei Deputaților și rector al Universității de Vest din Timișoara, s-au abordat teme referitoare la relațiile economice româno - canadiene, contextul politic european și național, precum și bunele relații dintre România și Canada."Dialogul a evidențiat importanța urgentării Acordului de liber schimb UE-Canada, CETA nefiind momentan ratificat de Parlamentul României, întrucât Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea întârzie introducerea acordului în discuțiile celor două Camere ale Parlamentului. Gestul liderilor PSD - ALDE este inexplicabil, ținând cont de potențialul uriaș pe care CETA îl poate dezvolta în creșterea schimbului comercial bilateral și stimularea investițiilor canadiene directe, private, în România.
În viziunea PNL, istoricul relației comerciale cu Canada permite contribuții masive ale investițiilor în sectoare precum energie, mediu sau IT, cu beneficii uriașe pentru România. Este de notorietate forța economică a Canadei și deschiderea pentru comunitatea românească dovedită în timp prin prezența unei diaspore românești puternice și apreciate de autoritățile canadiene!", a declarat Neagu.
    Trimite prin e-mail