vineri, 12 aprilie 2019

Publicat la 4/12/2019 01:00:00 p.m. de Anonim

Constantin Șovăială, PNL: „Primăria Mediaș apără cetățenii în fața acțiunilor ostile ale PSD!”


Secretarul general al PNL Sibiu, deputatul Constantin Șovăială, susține că municipalitatea din Mediaș este un veritabil exemplu de bune practici între administrațiile locale afectate considerabil de măsurile majorității parlamentare actuale.


„Primarul Gheorghe Roman și Primăria municipiului Mediaș apără cetățenii în fața acțiunilor ostile ale PSD și nu permit ca locuitorii să sufere de pe urma reducerilor bugetare - aceasta este concluzia la care am ajuns și pe care o împărtășesc cu mândrie tuturor celor dispuși să asculte și, eventual, să învețe. Evident, este o tragedie ce s-a întâmplat cu bugetele locale din România, felul în care PSD a lăsat fără bani comunitățile. Și la Mediaș vorbim de un minus de câteva milioane bune de lei! Pe de altă parte, în fața unei astfel de situații, cei mai buni acționează, nu stau să se plângă”, spune Șovăială, dându-i exemplu pe Gheorghe Roman și administrația Mediașului care aplică masiv anul acesta pentru atragerea de fonduri europene.

Banii europeni salvează Mediașul

Deputatul liberal a enumerat câteva dintre proiectele Primăriei municipiului Mediaș. „În țară, în deplasări, am auzit deseori cuvinte de apreciere la adresa primarului Gheorghe Roman, iar intențiile de anul acesta sunt un motiv în plus. Sprijinirea grupurilor de acțiune locală, un proiect de 7 milioane de euro, modernizarea, reabilitarea și extinderea traseelor de transport public electric, un demers în sumă de 11 milioane de euro, modernizarea drumului de Ighiș și dezvoltarea unui centru multifuncțional - ambele totalizând 5 milioane de euro - sunt doar o parte dintre acțiunile demne de menționat. Mai trebuie spus că a fost deja semnat contractul de finanțare aferent proiectului de sprijin pentru pregătirea aplicației de susținere a proiectului regional de apă și apă uzată în valoare de trei milioane de euro (la un proiect total în sumă de 100 de milioane de euro) și că proiectele pregătite pentru Axa 9 vor beneficia de o finanțare de 4,5 milioane de euro pe Programul Operațional Regional, respectiv  de 2,5 milioane de euro pe Programul Operațional - Capital Uman”, spune Șovăială.

Cea mai bună campanie electorală

„Exemplele primarilor PNL din județul Sibiu sunt notabile. Ei au înțeles primii că oamenii nu merită să sufere din cauza incompetenței PSD și s-au mobilizat, au scris proiecte, au găsit soluții. Pentru PNL, realizările primarilor noștri sunt cea mai bună campanie electorală”, a spus, în încheiere, deputatul PNL Constantin Șovăială.
    Trimite prin e-mail