vineri, 8 martie 2019

Publicat la 3/08/2019 01:32:00 p.m. de Anonim

Municipiul Mediaș ar putea avea o clasă de limba chineză


Aceasta va fi rezultatul unui parteneriat încheiat între Institutul Confucius din Sibiu și Liceul Teoretic „Axente Sever“.


Alex PÎNTEA

Anul trecut, municipiul de pe Târnava Mare a semnat un memorandum de înțelegere în vederea cooperării cu orașul chinez Gaoyou. O delegație a județului Sibiu, din care a făcut parte și conducerea Primăriei Mediaș, s-a deplasat în China.


Întâlnire la Mediaș

O delegație a Institutului Confucius din Sibiu, din care a făcut parte președintele Constantin Oprean și directorul Wang Jiong, a fost primită marți dimineață la Primăria Mediaș. Discuțiile s-au axat pe posibilitatea înființării la Liceul Teoretic „Axente Sever“ a unei clase de limba chineză. La întâlnirea de la sediul Primăriei Mediaș a fost prezentă și Camelia Radu, inspector de limba chineză, care și-a început oficial activitatea din 1 martie. „Mă bucur să mă aflu la Mediaș. Așa cum știți, obiectivul Institutului Confucius este acela de a promova limba, dar și cultura chineză. Suntem bucuroși că există atenție și interes din partea conducerii administrației publice locale din Mediaș și că vom demara clase de limba chineză la unul dintre cele mai importante licee din oraș. Sper că vom avea multe persoane interesate să studieze limba și cultura chineză aici la Mediaș”, a explicat Wang Jiong, directorul Institutului Confucius. 

Susținere pentru proiect

Primarul Gheorghe Roman s-a arătat deschis la acest proiect, care ar putea avea ca finalitate înființarea unei clase de limba chineză în oraș. Edilul a explicat că partenerii implicați în proiect vor beneficia de tot sprijinul administrației publice locale. „În urmă cu câteva luni, împreună cu mai mulți colegi din administrația locală, am făcut o deplasare în China, unde am semnat un acord de înfrățire cu localitatea Gaoyou. Pentru noi a fost un prim pas, iar acum am luat act de faptul că există o înțelegere între Inspectoratul Școlar, Liceul «Axente Sever» și Institutul Confucius. Am aflat de la directorul Liceului «Axente Sever» că sunt deja elevi interesați să învețe limba chineză, astfel că voi susține acest proiect. Eu i-am asigurat de faptul că sunt încântat de această colaborare”, a explicat primarul Roman.
    Trimite prin e-mail