vineri, 8 martie 2019

Publicat la 3/08/2019 01:29:00 p.m. de Anonim

Incendii de vegetație uscată


Secția de Pompieri Mediaș a fost solicitată, în ultimele zile, să intervină la mai multe incendii de vegetație petrecute în municipiul de pe Târnava Mare, dar și în localitățile din zonă.
Astfel, un incendiu de vegetație uscată a izbucnit duminică seara, în zona dintre străzile Iuliu Maniu și Posada. La fața locului a intervenit o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Secției Mediaș. Incendiul a fost lichidat de pompieri, iar în urma acestuia au ars aproximativ 3 hectare de vegetație uscată. Luni după-amiază, pompierii medieșeni au fost chemați în localitatea Axente Sever, acolo unde s-a produs un alt incendiu de vegetație uscată. La fața locului s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Axente Sever. Incendiul s-a propagat la o baracă de lemn de aproximativ 16 metri pătrați care ars în totalitate. Pompierii au lichidat în cele din urmă incendiului după mai multe ore de luptă cu flăcările. Alte incendii similare de vegetație au avut loc luni seara în Mediaș, în satul aparținător Ighișu Nou, dar și în localitatea Alma.
Medieşenii care vor să ardă vegetaţia uscată au nevoie de un permis de lucru cu focul. Acesta se obţine în baza unei cereri făcute la Primăria Mediaş. În caz contrar, cei care dau foc vegetaţiei riscă amenzi de 1.000 până la 2.500 lei. Arderea vegetaţiei uscate a creat deja o serie întreagă de probleme atât la Mediaş, cât şi în toată zona de nord a judeţului. În ultimele patru zile, pompierii au fost solicitați să intervină la șase astfel de incendii. Ce nu ştiu mulţi dintre medieşeni este faptul că au nevoie de un permis de lucru cu focul, dar şi de respectarea unor reguli clare atunci când fac acest lucru. (A.P.)
    Trimite prin e-mail