joi, 14 martie 2019

Publicat la 3/14/2019 06:00:00 p.m. de Anonim

Deputatul liberal Nicolae Neagu, după respingerea cererii de reexaminare a legii bugetului de stat: PSD – ALDE a luat în râs soarta țării


„Majoritatea PSD – ALDE, aducându-ne aminte de Marea Adunare Națională a PCR, a respins cererea de reexaminare a bugetului de stat solicitată Parlamentului de președintele Klaus Iohannis! Fără dezbateri generale în Comisia de buget-finanțe și fără dezbaterea amendamentelor PNL în plenul Parlamentului, simulând în batjocură democrația!”, a comentat deputatul PNL Nicolae Neagu.


Liberalul sibian avertizează că bugetul este „umflat și conceput pe cifre nerealiste”. „În ciuda avertismentului lansat de președintele Iohannis, că alocarea resurselor bugetare în 2019 este «fundamentată pe o prognoză nerealistă» și că asta afectează dezvoltarea comunităţilor locale şi anulează investiţii strategice, PSD – ALDE a luat în râs soarta țării. Au refuzat orice discuție și analiză în Comisiile parlamentare de buget-finanţe și au respins cererea de reexaminare. Bugetul României, de care PSD-ALDE ține cu dinții, este umflat și conceput pe cifre nerealiste. Vom plăti însă scump toate dorințele lui Dragnea! Creșterea pensiilor a fost amânată până în toamnă, inflația îngroapă creșterile salariale ale bugetarilor pe care Guvernul le trâmbițează, firmele aflate sub incidența OUG 114 vor avea probleme, iar noi vom plăti mai scump facturile. Este un buget fără bani pentru spitale regionale, fără bani pentru asistență socială și fară susținerea bugetelor locale. La fel ca și până acum, infrastructura rutieră rămâne la pământ. Nu s-a acceptat niciun amendament și nicio discuție pentru suplimentarea fondurilor pentru autostrada Sibiu – Pitești! PSD – ALDE nu este în stare să arate bunăvoință față de nevoile stringente nici atunci când minte! Și așa, nu au fost capabili să facă o proiecție rezonabilă a bugetului de stat! De majorarea alocațiilor pentru copii tot PNL a avut grijă, pentru că PSD -ALDE nu și-a dorit asta!”, a mai spus Neagu.
    Trimite prin e-mail