vineri, 22 martie 2019

Publicat la 3/22/2019 12:50:00 p.m. de Anonim

Bani europeni pentru transportul electric


Municipiul Mediaș a câștigat un proiect în valoare de peste 10 milioane de euro.


Alex PÎNTEA

Banii vor fi folosiți pentru dezvoltarea transportului public electric de călători. Prin intermediul acestui proiect se vor achiziționa troleibuze noi și se va moderniza rețeaua de contact. Totodată, societatea Meditur își va extinde traseele până la eleșteu, respectiv pe strada Stadionului și se vor reabilita un număr de patru poduri.

Fonduri extrabugetare

Proiectul câștigat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020 este intitulat „Modernizarea, reabilitarea și extinderea traseelor de transport public electric din municipiul Mediaș”. „Încă de la preluarea mandatului, mi-am propus ca, alături de colegii mei din administrația publică locală, să atragem cât mai multe fonduri extrabugetare, iar aici mă refer la fonduri europene și fonduri guvernamentale. Dacă anul trecut am câștigat aproximativ 7 milioane de euro pe Direcția de Asistență Socială, proiectul respectiv aflându-se în faza de așteptare a finanțării și de obținere a avizelor pentru proiectele tehnice, în acest an, cu câteva zile în urmă am primit o veste foarte bună. Mediașul a câștigat aproximativ 10 milioane de euro în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3, pentru modernizarea, reabilitarea și extinderea traseelor de transport public electric din municipiul Mediaș”, a explicat primarul Gheorghe Roman.


80 de luni

Proiectul de dezvoltare al transportului electric de călători are o durată de implementare de 80 luni și va avea ca finalitate extinderea rețelei electrificate pe străzile Stadionului și Avram Iancu. Totodată, el va duce la înnoirea parcului auto al Meditur, a rețelei de contact existente, modernizarea și extinderea sistemului de ticketing, semaforizare inteligentă pe traseul mijloacelor de transport în comun dar și reabitarea a patru poduri pe care circulă troleibuzele. „Proiectul prevede achiziționarea a trei troleibuze noi, modernizarea a 18,95 kilometri cale simplă de lungime rețea, extinderea cu 14,3 kilometri cale simplă lungime rețea de contact pe strada Stadionului și strada Moșnei spre eleșteu, un sistem de ticketing modernizat și extins, modernizarea sistemului de management al traficului, dar și reabilitarea a patru poduri. Este vorba despre pasajul peste calea ferată din Piața Andrei Șaguna, podul peste pârâul Ighiș, podul peste pârâul Moșnei și podul de pe strada Aurel Vlaicu-Horia. Durata de implementare a acestui proiect este de 80 luni”, a precizat Roman.
    Trimite prin e-mail