joi, 31 ianuarie 2019

Publicat la 1/31/2019 06:05:00 p.m. de Anonim

Nicolae Neagu cere Guvernului să includă noul spital pe lista de priorități


Includerea noului spital de urgență al Sibiului pe lista de priorități a Guvernului este o necesitate, nu o agendă strict politică, în opinia deputatului liberal Nicolae Neagu.


“Pentru prima dată după Revoluția din 1989, Sibiul reușește să își unească forțele politice în interesul comunității care are mare nevoie de un nou spital de urgență. Consultarea publică pe tema Planului Urbanistic Zonal (PUZ) al noului spital este un pas esențial spre o stare de normalitate – un spital la standarde occidentale care să înlocuiască actuala locație unde pacienții sunt tratați în zeci de pavilioane construite, unele dintre ele, în urmă cu peste 100 de ani. Dezbaterea publică găzduită de Consiliul Județean Sibiu pe tema PUZ-ului mi-a oferit ocazia să reiterez necesitatea și oportunitatea construcției noului spital”, a declarat Neagu, după ce a participat ieri la prima dezbatere publică referitoare la cel mai mare proiect al deceniului pentru Sibiu.


“România deține Președinția Consiliului EU, Sibiul va fi gazda Summitului UE dedicat Brexitului și este în pregătire aprobarea exercițiului financiar multianual 2020-2027. Poate exista și șansa atragerii de fonduri europene, cu un Guvern responsabil și doritor de spitale noi, chiar dacă până în prezent nu s-a dorit asta, dovadă că nici cele 150 milioane de euro pentru construcția de noi spitale din fonduri europene nu au fost accesate de Guvernul PSD-ALDE. Actualul Spital Clinic de Urgență Sibiu, în condițiile unei structuri pavilionare vechi, cu toate modernizările aduse, nu va putea face față provocărilor și viitorului imediat, ținând cont și de fenomenul îmbătrânirii populației și de necesitățile serviciilor medicale publice sigure și moderne! Asocierea dintre Consiliul Județean Sibiu și Primăria Sibiu permite abordarea unitară, având inclusă în proiect și Pediatria. În contextul existenței terenului, a unei bune accesibilități și unei infrastructuri energetice consistente, a existenței majorității avizelor necesare acestei faze și al disponibilității urgentării PUZ-ului de către Consiliul Local Sibiu, dezbaterea s-a dovedit constructivă și extrem de optimistă.
Seriozitatea și consistența proiectului a fost certificată și prin prezența la dezbaterea publică a președintei Consiliului Județean Sibiu, doamna Daniela Cîmpean, a primarului municipiului Sibiu, doamna Astrid Fodor, alături de viceprimarii Răzvan Pop și Corina Bokor, vicepreședinții CJ Sibiu Christine Manta Klemens și Marcel Luca, arhitecții șefi ai orașului și județului Sibiu și de staffurile de specialiști din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu și Spitalului de Pediatrie Sibiu”, a arătat Neagu.
În continuare, parlamentarii PNL Sibiu vor depune un amendament la Legea bugetului de stat pe 2019 pentru alocarea de sprijin financiar realizării studiului de fezabilitate, a promis deputatul sibian.
    Trimite prin e-mail