joi, 10 ianuarie 2019

Publicat la 1/10/2019 07:31:00 a.m. de Anonim

Echipă nouă pentru play-off


Fotbaliștii Gazului Metan au efectuat, luni după-amiază, primul antrenament din 2019, sub comanda lui Edi Iordănescu. Singura noutate a fost prezența mijlocașului Marian Pleașcă, iar Alexandru Buziuc și Mihai Stancu au părăsit echipa. Pe parcursul acestei săptămâni, alb-negrii se vor pregăti la Mediaș, apoi vor zbura spre Antalya.

 
Alex PÎNTEA

Edi Iordănescu a fost prezentat oficial luni dimineața la Gaz Metan. Acesta va ocupa funcția de manager general și a semnat un contract pe un sezon și jumătate. „Noi nu am stat cu mâinile în sân după plecarea lui Mihai Teja şi vreau  îl prezint pe Edi Iordănescu, un antrenor de mare perspectivă, care a demonstrat acest lucru la echipele la care a fost. El este managerul echipei şi are toate atribuţiile pe linie de sport, începând de la echipele de juniori. Sper să nu se supere pe mine, dar eu mă bazez foarte mult pe acest om care zi şi noapte face fotbal. De când discutăm, mi-a cerut toate condiţiile pentru a-şi uşura munca cu sportivii”, a explicat Ioan Mărginean, președintele Gazului Metan.

Promisiune pentru suporteri

Edi Iordănescu și-a prezentat și staff-ul alături de care va lucra la Mediaș. Acesta va fi ajutat de antrenorii secunzi Flavius Boroncoi și Alex Radu, Bogdan Pârvu se va ocupa de pregătirea portarilor, Ciprian Prună a rămas în postura de preparator fizic, iar staff-ul este completat de Marius Francisc, analist tehnic. „Le promit suporterilor că vom face tot ce putem prin energie şi devotament, astfel încât să reușim lucruri frumoase pentru echipă şi comunitate. Vom încerca să structurăm cât mai bine activitatea pentru a produce sportivi şi să bucurăm comunitatea. E adevărat că lucrurile bune se construiesc în timp şi vom avea nevoie de timp. Calitatea echipei şi lotul de jucători m-au făcut să accept. Eu zic că Gaz Metan are o echipă competitivă. Nu vreau schimbări foarte multe în această pauză, poate să ne completăm cu anumiţi jucători, am încredere în acest grup“, a declarat Edi Iordănescu.



Crede în play-off

Noul tehnician al alb-negrilor crede în șansele echipei de a se clasa în primele șase la finalul sezonului regulat. Acesta a explicat că pornește la drum cu mult entuziasm. „Eu îmi doresc să duc echipa în play-off, este un obiectiv realizabil, cred în el, chiar dacă va fi o luptă acerbă. Suntem 4-5 echipe care ne luptăm pe o singură poziţie. Plec cu mult entuziasm şi pot să promit că toată pregătirea mea o vom pune în slujba echipei şi sper să avem rezultate. Mihai Teja este prietenul meu şi a făcut o treabă foarte bună aici, în condiţii nu tocmai uşoare, dar e adevărat că în ultimul timp echipa a pierdut un pic teren şi nu ne va fi uşor să prindem primele şase locuri“, a mai spus Iordănescu.



Pleacă în Antalya

Fotbaliștii Gazului Metan au efectuat luni după-amiază primul antrenament de reacomodare la efort. Au lipsit motivat mai mulți jucători care au ajuns pe parcursul zilei de luni la Mediaș. Singura noutate a fost prezența mijlocașului Marian Pleașcă. Pe parcursul acestei săptămâni, alb-negrii se vor pregăti la Mediaș și vor face vizita medicală. Sâmbătă dimineață, lotul va pleca în Antalya, acolo unde se va pregăti până pe 26 ianuarie. În această perioadă sunt programate patru jocuri de verificare. Astfel, pe 15 ianuarie, Gaz Metan va juca cu Ferencváros TC din Ungaria, pe 18 ianuarie, cu Neftchi Baku din Azerbaidjan, pe 21 ianuarie, cu FC Daejeon Citizen din Coreea de Sud, iar pe 24 ianuarie, cu FC Mariupol din Ucraina.

Două plecări

Gaz Metan s-a despărțit de Alexandru Buziuc și Mihai Stancu. În cursul zilei de luni, cei doi jucători și-au reziliat pe cale amiabilă contractul cu gruparea de pe Târnava Mare. „Pe această cale, le mulțumim pentru evoluțiile avute în tricoul Gazului și le urăm succes pe mai departe în carieră“, se arată într-un comunicat al clubului.
    Trimite prin e-mail