joi, 10 ianuarie 2019

Publicat la 1/10/2019 07:46:00 a.m. de Anonim

Ambulanța se mută la "Aviație"



Substația de ambulanță Mediaș își va desfășura activitatea într-o locație nouă.
 
Alex PÎNTEA

Ambulanța Mediaș s-ar putea muta la casă nouă în următoarele șase luni. Condiția este găsirea fondurilor necesare pentru amenajarea spațiului pus la dispoziție de către Consiliul Local Mediaș la fosta unitate militară de aviație. La sfârșitul anului trecut, substația din municipiul de pe Târnava Mare a primit două autospeciale noi.

Bani pentru investiții

La finalul anului trecut, Consiliul Local Mediaș a aprobat un proiect de hotărâre privind darea în folosință gratuită către Serviciul Județean de Ambulanță a unor spații situate pe Aleea Comandor Dimitrie Moraru. Mutarea efectivă a substației s-ar putea petrece în următoarele șase luni. În prezent, se așteaptă un deviz de lucrări necesare pentru amenajarea spațiului, pentru care conducerea Ambulanței va căuta sponsorizări și alte surse de venit. „Mutarea substației Mediaș este un vis al nostru care s-a materializat în 2018, deocamdată ca spațiu. Am dorit lucrul acesta pentru a da posibilitate și Spitalului Municipal Mediaș să se dezvolte și să devină unul performant, în așa fel încât să nu mai fie nevoie ca pacienții să fie transportați tot de către noi la Sibiu sau la Târgu-Mureș. Ne-am dori și la substația Mediaș un număr de personal mai mare, iar noul sediu cred că o să ne satisfacă și în acest sens. Pentru mutarea propriu-zisă trebuie făcute niște investiţii suplimentare, atât în ceea ce privește locația în care își va desfășura activitatea personalul operativ cât și hangarul pe care l-am obținut unde vor sta ambulanțele. Am început demersurile pentru a vedea despre ce costuri e vorba, iar în funcție de deviz vom căuta sponsorizări și alte surse de finanțare. Dacă totul va merge cum ne dorim, în șase luni avem șansa să ne mutăm acolo”, a precizat Alina Tărnăuceanu, managerul Serviciului Județean de Ambulanță Sibiu. 


Ambulanțe noi

Stația de Ambulanță a primit, la sfârșitul anului trecut, două mașini noi. Este vorba despre două ambulanțe marca Renault Master de tip B1/B2 cu toate dotările necesare pentru intervenții. Acestea au ajuns la Mediaș, după ce au fost înmatriculate și asigurate. „A fost făcut un prim pas către îmbunătățirea actului medical și a timpilor de ajungere la caz în nordul județului Sibiu prin alocarea a două noi ambulanțe de tip B1/B2 către substația Mediaș. Ambulanțele alocate sunt dintre cele 8 primite la nivelul județului Sibiu în luna decembrie a anului trecut. Mulțumim Primăriei municipiului Mediaș pentru implicarea în comunitate și pentru deschiderea de a oferi condiții optime pentru reprezentanții Serviciului Județean Sibiu, prin alocarea unui nou spațiu pentru sediul substației Mediaș”, a mai spus Tărnăuceanu.
    Trimite prin e-mail