vineri, 7 decembrie 2018

Publicat la 12/07/2018 01:05:00 p.m. de Anonim

Împreună în Centenar


Câteva mii de persoane au luat parte la manifestările organizate pe 1 Decembrie.


Alex PÎNTEA

Medieșenii au participat în număr mare la programul pregătit de municipalitate cu ocazia Zilei Naționale a României. Aceștia au asistat la un program artistic, un ceremonial religios, discursurile oficialităților și la o paradă militară. În același timp, la sediul Primăriei au avut loc mai multe lansări de carte, precum și semnarea acordului de înfrățire cu orașul Cricova din Republica Moldova.


Paradă militară

Activitățile dedicate Centenarului au început în Piaţa Corneliu Coposu cu programul artistic. Au susținut recitaluri: Ciprian și Mihaela Istrate, Mariana Anghel, Ina Tudoran, Anca Branea, Costel Popa, Ansamblul folcloric Cununa Blăjelului şi Ansamblul folcloric Purtata, iar invitat special a fost interpreta Sava Negrean Brudașcu. Un moment așteptat a fost ceremonialul militar şi religios. După prezentarea onorului şi salutul drapelului, a fost intonat imnul naţional. Ulterior, a fost oficiat serviciul religios, moment urmat de alocuţiunile oficialităţilor. Au fost apoi depuse coroane de flori şi s-a trecut la realizarea dispozitivului de defilare. La parada militară care s-a desfășurat în premieră pe traseul str. Constantin Brâncoveanu - str. Mihai Eminescu au participat cadre ale Unităţii Militare 01810 Mediaş, ale Jandarmeriei, ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgență Sibiu, ale Poliţiei Locale, cavaleriști ai Regimentului 4 Roșiori și studenți ai Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu.


Program cultural

Un punct special al zilei de 1 Decembrie a fost reprezentat de programul din sala de şedinţe „Daniel Thellmann” a Primăriei Mediaş. Astfel, aici au avut loc sâmbătă dimineața începând cu ora 10.00, mai multe lansări carte. Printre volumele care vor au fost prezentate se numără „Bătălia pentru  Mediterană vol. III”, de Ion Mihai Eminescu, „Mediaș, de la Mediaș colonia până azi” scris de preotul Achim Sărășan, „Roua de gânduri”, scrisă de Augustin Baciu, dar și „Mediașul și Marea Unire”, broșura coordonată de profesorul Helmuth Knall, prof. dr. Vasile Mărculeț și muzeograful Viorel Ștef. În aceeași locație, de la ora 13:00, a fost semnat și acordul de înfrățire între municipiul Mediaș și orașul Cricova, sectorul Rîșcani, municipiul Chișinău, din Republica Moldova.










    Trimite prin e-mail