joi, 20 decembrie 2018

Publicat la 12/20/2018 05:29:00 p.m. de Anonim

„Hrăneşte un zâmbet“ a ajuns la final


190 de copii sărmani din Mediaş şi satul aparţinător Ighişul Nou au parte, astăzi, de un mic cadou, în cadrul campaniei umanitare „Hrăneşte un zâmbet“. Iniţiativa Consiliului Local al Tinerilor a stârnit reacţii pozitive în rândul societăţii civile.


A XVI-a ediţie

Campania s-a încheiat astăzi, la sediul Primăriei Mediaş, acolo unde elevii beneficiari au primit câte un cadou în urma donaţiilor făcute de medieşeni în magazinele partenere. „Consiliul Local al Tinerilor a pus punct final celei de-a XVI-a ediţii a campaniei umanitare «Hrăneşte un zâmbet». Am reuşit să împărţim 190 de pachete. Le mulţumim tuturor celor care au donat în cadrul acestei campanii, dar şi supermarketurilor partenere”, a explicat Sandra Danciu, primarul tinerilor din municipiul Mediaş.

Alături de semeni

Campania „Hrăneşte un zâmbet“ este o acţiune de tradiţie organizată de Consiliul Local al Tinerilor. Ca şi în anii anteriori, societatea civilă s-a implicat activ şi a răspuns chemării tinerilor de a veni în ajutor unor copii defavorizaţi. Printre cei care au donat în ultima perioadă în supermarketurile din oraș se numără consilierii locali ai Partidului Național Liberal, Clubul Rotaract Mediaș, reprezentanții Școlii Postliceale Auxila Mediaș, primarul Gheorghe Roman, viceprimarul Christine Thellmann și consilierii locali ai Partidului Mișcarea Populară.

Grup ţintă

Proiectul tinerilor medieșeni a avut drept scop sprijinirea copiilor cu rezultate bune la învăţătură, care provin din familii cu oportunităţi reduse. Timp de câteva săptămâni, medieşenii au donat alimente, jucării şi alte produse într-un spaţiu special amenajat în incinta supermarketurilor din municipiu. Campania „Hrănește un zâmbet“ a demarat în municipiul de pe Târnava Mare în anul 2010, la inițiativa Consiliului Local la Tinerilor. Ea a fost organizată de două ori în fiecare an, iar în toată această perioadă, au fost oferite, grație donațiilor făcute de medieșeni, peste 3.000 de cadouri unor copii care provin din familii cu o situație materială precară. (A.P.)
    Trimite prin e-mail