miercuri, 19 decembrie 2018

Publicat la 12/19/2018 04:02:00 p.m. de Anonim

Constantin Șovăială: „Peste 50 de proiecte devin prioritare”


Secretarul general al PNL Sibiu, deputatul Constantin Șovăială, a explicat pentru Monitorul de Mediaș importanța rezoluției semnată la Alba Iulia de liderii liberali din județele Sibiu, Brașov, Mureș, Covasna, Harghita și Alba.


„Este rezultatul analizei unui grup format din nu mai puțin de 250 de specialiști. Aceștia au studiat Master Planul General de Transport, situația reală din teren și - foarte important - au implicat primarii în elaborarea documentului. PSD ar face bine să-l consulte și să-l pună în aplicare dacă susține cu adevărat binele locuitorilor acestei regiuni”, spune Șovăială. 
Potrivit deputatului, peste 50 de proiete devin prioritare pentru PNL și vor fi incluse în programul de guvernare al liberalilor. Acestea sunt din domeniul infrastructurii rutiere, feroviare și terminale multimodale. „Primarul Mediașului, colegul nostru Gheorghe Roman, a subliniat la absolut toate întâlnirile, în numele locuitorilor municipiului, necesitatea variantei ocolitoare. Este un subiect pentru care liberalii sibieni insistă, pe care-l susținem fără rezerve și care se află între priorități”, spune Constantin Șovăială. 
Lista de proiecte care face obiectul rezoluției PNL cuprinde autostrăzile Sibiu-Brașov și Sibiu-Pitești, drumurile turistice Transalpina și Transfăgărășan, variantele ocolitoare Mediaș și Sibiu Sud, rețelele feroviare Sibiu-Vințu de Jos și Sibiu-Râmnicu Vâlcea Sud, precum și terminalul cargo al Aeroportului Sibiu.
„Sunt doi ani de zile de când PSD și ALDE au preluat guvernarea României și în afară vorbe goale cetățenii nu au primit nimic. Parlamentarii actualei majorități nu fac decât să promită că autostrada Sibiu-Pitești se face mâine, că varianta ocolitoare a Mediașului se face poimâine, iar Sibiu-Brașov ba apare, ba dispare dintre priorități. Minciuni pe bandă rulantă de doi ani de zile!”, spune Șovăială.

    Trimite prin e-mail