vineri, 14 decembrie 2018

Publicat la 12/14/2018 01:08:00 p.m. de Anonim

Brazi pentru toate buzunarele



Primii brazi de Crăciun au apărut, la începutul acestei săptămâni, la Mediaş.

În imediata apropiere a halelor pieței agroalimentare se găsesc brazi românești, cu prețuri cuprinse între 60 și 150 lei, iar pe platoul Welter, un comerciant vinde brazi aduși din Danemarca, al căror preț pornește de la 100 lei și urcă până la 250 lei. Deocamdată, majoritatea oamenilor se interesează de preţuri, iar de vândut nu s-au prea vândut. „Sunt brazi aduşi din import, din Danemarca. Preţul porneşte de la 100 de lei, am cu 150, cu 200 lei, în raport de mărime. Au început să întrebe, unii aşteaptă să vină brazii româneşti, au întrebat cei de la întreprinderi, de la şcoli, de la grădiniţe”, spune comerciantul.


Un alt comerciant a adus brazi românești în apropierea halelor societăţii Piaţa Prim-Com. Nici aici lucrurile nu merg deocamdată prea bine, iar interesul este foarte scăzut. Explicaţia vânzătorilor este că a scăzut puterea de cumpărare a oamenilor. „Sunt brazi românești, suntem curioşi cum merge. Nu se prea interesează lumea. Nu cred că e prea devreme, cred că Mediaşul nu mai are putere de cumpărere. Preţurile sunt în funcţie de client, lăsăm atât cât se poate”, spune un comerciant.
Alternativa o reprezintă achiziționarea unui brad artificial, însă și în acest caz medieșenii trebuie să scoată cel puțin câteva zeci de lei din buzunar, în funcție de mărimea acestuia. (A.P.)
    Trimite prin e-mail