joi, 29 noiembrie 2018

Publicat la 11/29/2018 06:47:00 p.m. de Redacţie

Ghinion la ultima fază


Gaz Metan a scăpat victoria printre degete în partida cu Dinamo. Alb-negrii au condus cu 1-0 prin reușita lui Răzvan Trif, însă au fost egalați la ultima fază a meciului. Diogo Salomao a salvat un punct pentru formația sa, care evolua de câteva minute în inferioritate numerică, după ce Mihai Popescu a fost eliminat cu 3 minute înainte de final. În etapa următoare, Gaz Metan va întâlni, tot în deplasare, vicecampioana FCSB. Partida este programată duminică seara, de la ora 20.00.


Alex PÎNTEA

Gaz Metan a avut prima șansă de gol în minutul 6 al partidei cu Dinamo, atunci când Katsikas a respins în corner o minge șutată de Carlos Fortes.  În minutul 19, Marius Constantin a trimis mingea cu capul, din interiorul careului, după o lovitură liberă executată de Darius Olaru, dar Penedo a fost pe fază și a reținut. La jumătatea reprizei, Dinamo a cerut penalti, după ce Daniel Popa a căzut în careul de 16 metri, în urma unui duel cu Marius Constantin, dar centralul Iulian Călin a lăsat jocul să continue. La cealaltă poartă, Valentin Crețu a centrat foarte bine de pe partea dreaptă, dar Fortes a reluat slab, iar Penedo a reținut. În minutul 28, Michael Pereira a reluat foarte bine cu capul, din interiorul careului, însă mingea a trecut razant de bara din stânga porții lui Penedo. Cu 8 minute înainte de pauză, și Gaz Metan a avut un penalty neacordat. Fofana Boubacar a reluat cu capul, după o centrare a lui Ivanov, mingea a fost atinsă cu mâna de Katsikas, în interiorul careului de 16 metri, arbitrul Iulian Călin a văzut faza, dar a mutat lovitura la marginea careului de 16 metri, în loc să acorde lovitură de pedeapsă. Carlos Fortes a executat lovitura liberă, dar Penedo a reușit să respingă mingea.

Egalați la ultima fază

Gaz Metan a început bine și repriza a doua, însă nu a găsit drumul spre gol. Dinamo a avut apoi aproximativ 10 minute în care a evoluat ceva mai bine și a avut două ocazii într-un interval de două minute. Mai întâi, în minutul 69, Răzvan Pleșca a blocat șutul din unghi al lui Daniel Popa, iar apoi a prins mingea lui Montini un minut mai târziu. Gaziștii au trecut apoi pe lângă gol în minutul 74, la șutul lui Fofana Boubacar, care a fost respins de Penedo în bară. Alb-negrii au deschis scorul în minutul 78. Nasser Chamed a pasat cu călcâiul printre fundașii roș-albilor pentru Răzvan Trif, iar jucătorul abia intrat pe teren a marcat. Cu trei minute înainte de final, Dinamo a rămas în zece oameni, după ce Mihai Popescu a văzut al doilea cartonaș galben și implicit pe cel roșu. Gaziștii au scăpat victoria printre degete la ultima fază, atunci când au respins o minge la marginea careului de 16 metri, iar Salomao a șutat, mingea a lovit bara și a intrat în poartă.

„Totul se întoarce în viaţă“

La finalul partidei cu Dinamo, tehnicianul alb-negrilor a explicat că și-ar fi dorit ca formația sa să câștige toate cele 3 puncte. Mihai Teja și-a felicitat jucătorii pentru atitudinea avută în teren. „Am fost egalaţi la ultima fază, vă daţi seama că e destul de greu. Vreau să-mi felicit jucătorii, pentru că au jucat bine, au avut atitudine bună. Le-am ridicat moralul, pentru că erau dezamăgiţi, pentru noi erau foarte importante cele trei puncte, pentru că ajungeam la cota 28. Până la urmă, aşa a fost să fie. Și noi am câştigat multe meciuri în ultimele minute, în ultima secundă… şi totul se întoarce în viaţă“, conchide Teja.
    Trimite prin e-mail