joi, 25 octombrie 2018

Publicat la 10/25/2018 10:37:00 a.m. de Anonim

Poporul, împotriva Avocatului Poporului


Victor Ciorbea nu trebuie să mai rămână în funcția de Avocat al Poporului, consideră deputatul de Sibiu Constantin Șovăială. „Domnul Ciorbea este în concediu de la apărarea românilor şi, dacă tot îi place atât de mult, poate e bine să rămână acolo“, a declarat parlamentarul liberal.

Revocarea Avocatului Poporului este un demers juridic demarat și susținut de liberalii sibieni, care îl acuză pe Victor Ciorbea de obediență politică. „Sibiul este unul dintre acele locuri din ţară în care protejarea independenţei Justiţiei este cu mult mai mult decât o lozincă. Aici, de peste 250 de zile, oamenii protestează pentru apărarea unor principii şi a unor valori pe care le văd batjocorite. Ei bine, de aici, de la Sibiu, pleacă iniţiativa de revocare a Avocatului Poporului, domnul Victor Ciorbea, ca urmare a nepriceperii evidente a misiunii sale şi din cauza lipsei de respect faţă de cei pe care trebuie să-i reprezinte“, a comentat Constantin Șovăială, secretarul general al organizației județene PNL Sibiu, pe pagina sa de socializare.

„Independent faţă de români şi de solicitările acestora“

Șovăială a amintit temeiurile legale și morale care, în opinia sa, impun plecarea lui Ciorbea din această instituție-cheie. „Prim-vicepreşedintele nostru, deputatul de Sibiu, Raluca Turcan, a explicat procedura şi motivele care, din punct de vedere legal, stau la baza acestui demers. Din punct de vedere moral, însă, mai sunt şi altele: de exemplu comunicatul lui Ciorbea de acum două seri. Ceea ce a scris acolo mă face să constat metamorfoza înspăimântătoare a unui om susţinut de Seniorul Corneliu Coposu şi propus în funcţia de prim-ministru al României în numele unui partid istoric al ţării. Cum poate un om ai cărui mentori au luptat pentru libertate şi democraţie să se îndepărteze atât de mult de acestea? Victor Ciorbea se încurcă de câteva zile în explicaţii, iar acum a demonstrat respectul pe care-l poartă românilor şi intereselor lor. Domnul Victor Ciorbea vorbeşte despre Avocatul Poporului ca despre o instituţie unipersonală, dependentă de numele sau şi - aşa cum se demonstrează acum - de programul şi concediile sale. Domnul Victor Ciorbea vorbeşte despre independenţa instituţiei Avocatului Poporului, iar după toate acţiunile sale mă întreb - independenţă faţă de cine? Faţă de politic? Oare? Independenţa faţă de români mai degrabă şi de solicitările acestora! Domnul Victor Ciorbea reprezintă singura instituţie care poate sesiza CCR în acest moment cu privire la Ordonanţa lui Tudorel Toader. Şi fiindcă instituţia domnului Ciorbea e unipersonală, nu a delegat atribuţiile de sesizare nimănui!“, susține deputatul PNL Sibiu.
    Trimite prin e-mail