miercuri, 17 octombrie 2018

Publicat la 10/17/2018 06:01:00 p.m. de Anonim

Doliu la Gaz Metan Mediaș



Municipiul de pe Târnava Mare a mai pierdut o personalitate.

Fostul președinte al Clubului Gaz Metan, Ioan Muntean, s-a stins din viață cu puțin timp înainte de a împlini vârsta de 79 ani. Acesta a activat mai bine de patru decenii în domeniul gazelor naturale și a condus Clubul Gaz Metan.
Ioan Muntean (foto) a urmat Școala Tehnică de Geologie, secția Geofizică, iar apoi Facultatea de Geologie din cadrul Institutului de Petrol, Gaze și Geologie București. În anul 1969, și-a început activitatea ca inginer la Întreprinderea de Extracție Gaz Metan Mediaș. A fost, pe rând șef de sector, șef al Serviciului Investiții, iar ulterior director de sucursală, de producție și de investiții. Ioan Muntean a fost și președinte al Clubului Gaz Metan, iar de numele său se leagă promovarea în Divizia A în anul 2000. După pensionare, în perioada 2003-2006, a activat la Compartimentul de Reabilitare a Producției, unde a făcut studii la structurile cu probleme de producție, precum și la valorificarea sondelor cu un conținut ridicat de dioxid de carbon.

Proiecte de suflet

Muntean obișnuia să spună că a avut trei obiective importante care i-au fost foarte dragi. Primul a fost construirea complexului balnear Expro din Bazna, cel de-al doilea, promovarea echipei de fotbal în Divizia A în anul 2000, iar cel de-al treilea a fost înființarea Muzeului Gazelor Naturale în Mediaș. (A.P.)
    Trimite prin e-mail