vineri, 28 septembrie 2018

Publicat la 9/28/2018 03:55:00 p.m. de Redacţie

Start de sezon


Baschetbaliștii de la CSM Mediaș joacă sâmbătă primul meci oficial în fața propriilor suporteri.


Alex PÎNTEA

Echipa de baschet a Clubului Sportiv Municipal Mediaș va aborda noul sezon competițional cu o formulă schimbată în proporție de 75% comparativ cu sezonul precedent. Opt jucători români, trei sârbi și un american se vor afla sub comanda tehnicienilor Mihai Popa și Dan Popa. Miercuri seara, medieșenii au disputat primul joc oficial din acest sezon, în deplasare cu CSM Miercurea Ciuc, în manșa tur a rundei inaugurale din Cupa României. Returul este programat sâmbătă după-amiază, în Sala Sporturilor. 


Lot nou 

CSM Mediaș a schimbat o mare parte dintre jucători în pauza competițională. Astfel, lotul cu care se va aborda sezonul 2018-2019 este compus din opt jucători români, trei sârbi și un american. Singura incertitudine în momentul de față o reprezintă jucătorul american, conducerea tehnică urmând să aleagă dintre cei doi aflați în probe în momentul de față. Jucătorii români care fac parte din lot sunt: Dragoș Andrei, Titus Nicoară, Cornel Cioacătă, Radu Vrîncian, Dani Banciu, Paul Adam, Sergiu Idu și Nicolas Barbu, iar cei sârbi sunt: Milan Vulic, Andrija Simovic și Stefan Sajin.

Nicoară, din nou la Mediaș

CSM Mediaș a dat o lovitură de imagine și l-a transferat pe Titus Nicoară. Jucătorul în vârstă de 30 ani revine astfel la Mediaș, acolo unde a mai îmbrăcat tricoul Gazului Metan, echipă alături de care a și câștigat de două ori Cupa României. Nicoară a venit să ajute echipa și va da totul în teren pentru a obține rezultate cât mai bune. „Nu s-au schimbat atât de multe lucruri, timpul a trecut foarte repede. Am vorbit cu Eugen Pîrvulescu și cu Mihai Popa, pe care îl știu de foarte mult timp. Mă simt foarte bine la Mediaș, aici mi-am început cariera mai mult sau mai puțin, am avut rezultate foarte bune. Am ales Mediașul pentru că acomodarea este foarte ușoară”, a mărturisit sportivul.

Jocuri de pregătire

O victorie și o înfrângere este bilanțul înregistrat de către baschetbaliștii de la CSM Mediaș la Memorialul Takacs Karoly, competiție care a avut loc la Tg. Mureș în perioada 18-19 septembrie. În prima partidă, formația pregătită de Mihai Popa și Dan Popa a fost învinsă de CSM Târgu-Mureș cu scorul de 97-81. Cel de-al doilea joc s-a încheiat cu victoria medieșenilor, care au învins cu scorul de 74-60 CSM Sighetu Marmației.
    Trimite prin e-mail