vineri, 28 septembrie 2018

Publicat la 9/28/2018 03:58:00 p.m. de Redacţie

Șantiere în Vasia și Vitrometan


La sfârșitul săptămânii trecute au demarat lucrările de reabilitare pe un pachet de patru străzi: Castanilor, Toma Ionescu, Octavian Goga și George Topîrceanu. Municipalitatea a găsit fondurile necesare și pentru ultimul tronson de pe strada Cibin din cartierul Vitrometan. 


Alex PÎNTEA

Până la finalul anului 2019, patru artere importante din Vasia vor fi reabilitate și modernizate. În condițiile în care vremea o permite, lucrările au demarat la sfârșitul săptămânii trecute. „Am început programul de modernizare al întregului cartier Vasia. Contractul prevede ca aceste lucrări să se finalizeze până la sfârșitul anului viitor. Valoarea contractului este de aproximativ 2,5 milioane de lei. Mă bucur mult că avem o echipă care înțelege că acesta trebuie să fie finalizat la timp. Îmi cer scuze pentru disconfortul pe care îl vom crea în această zonă, dar sunt sigur că marea parte a populației care locuiește aici va fi mulțumită de lucrările pe care le derulăm“, a explicat primarul Gheorghe Roman. 


De la bugetul local

Punctual, pe străzile Castanilor, Toma Ionescu și Octavian Goga se vor executa lucrări de reabilitare a sistemului rutier, respectiv amenajarea trotuarelor. De asemenea, pe strada George Topârceanu se va reabilita sistemul rutier, se vor amenaja trotuarele, precum și locuri de parcare noi, respectiv se vor derula lucrări de introducere a rețelei de canalizare pluvială. Proiectul este finanțat de la bugetul local al municipiului de pe Târnava Mare.


Ultimul tronson

Municipalitatea a găsit fondurile necesare pentru a demara anul acesta lucrările pe ultimul tronson de pe strada Cibin, din cartierul Vitrometan, cuprins între străzile Sebeș și Șoseaua Sibiului. Lucrările au început zilele trecute, iar practic, cu această investiție, se va finaliza proiectul demarat în toamna anului trecut cu finanțare de la bugetul local al municipiului Mediaș. Acesta vizează, într-o primă fază, reabilitarea rețelei de alimentare cu apă și a canalizării pluviale, iar ulterior se va reabilita infrastructura rutieră și vor fi amenajate locuri de parcare pentru locatarii din zonă. În paralel, se apropie de finalizare lucrările pe tronsonul II, în aceste zile urmând să se toarne covor asfaltic. „Deși nu eram pregătiți la începutul anului, din punct de vedere financiar, să ducem la bun sfârșit și etapa a treia pe strada Cibin, la rectificarea de buget am găsit fondurile necesare și consider că vremea ne permite să ducem la bun sfârșit lucrarea de canalizare pluvială și rețeaua de apă. Sigur că asfaltul, trotuarele și locurile de parcare le vom duce la bun sfârșit anul viitor“, a menționat Roman. Lucrarea „Reabilitare rețea alimentare cu apă, reabilitare rețea canalizare pluvială pe strada Cibin III - Tronson cuprins între străzile Sebeș - Șoseaua Sibiului” are valoarea de aproximativ 361.000 lei și se derulează cu finanțare de la bugetul local.
    Trimite prin e-mail