miercuri, 26 septembrie 2018

Publicat la 9/26/2018 07:24:00 a.m. de Anonim

Primul sas din Parlamentul federal german, decorat de FDGR


Bernd Fabritius, primul sas din Transilvania ales în Bundestag, a primit insigna de onoare a FDGR pentru eforturile depuse în sprijinul minorității germane din România.

Fabritius s-a aflat la Sibiu, în aceste zile, în calitate de reprezentant al statului german. “Împreună cu colegii din FDGR, am convenit cu delegația Ministerului federal de Interne din Germania, condusă de către dr. Bernd Fabritius, însărcinat de guvernul federal pentru minorități naționale, asupra finanțării de către Germania a proiectelor minorității germane din 2019 în domeniul social, economic și de tineret. Cu această ocazie, domnului dr. Bernd Fabritius i-a fost conferită insigna de onoare a FDGR pentru eforturile în susținerea minorității germane din România”, a declarat deputatul FDGR Ovidiu Ganț.

Bernd-Bernhard Fabritius s-a născut în 1965, la Agnita. În 1984, a emigrat cu părinții în Bavaria, la Waldkraiburg, unde bunicul matern se stabilise după ce a fost deportat din România în Uniunea Sovietică. El a studiat Dreptul și Politologia la München. Este profesor asociat la Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu și la Universitatea Româno-Germană din Sibiu. În anul 2007, Fabritius a fost ales președinte al Asociației Sașilor Transilvăneni din Germania. La alegerile din 2013 a candidat pe listele Uniunii Creștin-Sociale (CSU) din landul Bavaria și a obținut un loc în Bundestag. În prezent, este membru al comisiei pentru afaceri europene din Bundestag și raportor pentru Ucraina. De asemenea, din 7 noiembrie 2014 este președintele Federației Germane a Expulzaților (BdV). Fabritius trăiește într-o uniune civilă cu partenerul său de viață și nu face un secret din orientarea sa homosexuală.
    Trimite prin e-mail