vineri, 21 septembrie 2018

Publicat la 9/21/2018 12:59:00 p.m. de Anonim

Grupul de firme SN Deco și-a inaugurat un nou punct de lucru la Mediaș


Pe platforma Automecanica funcționează divizia de tâmplărie PVC a grupului SN Deco, care a trecut printr-un amplu proces de modernizare, o stație de betoane, dar și un atelier mecanic. Investiția se ridică la 1,5 milioane de euro și înseamnă 50 locuri de muncă noi.



Lucrurile nu se vor opri aici. Pentru anul viitor, omul de afaceri Uwe Draser are în plan preluarea unei fabrici din Slovenia și relocarea ei la Agârbiciu, inaugurarea noului sediu al Tipografiei Mediensis, dar și redeschiderea Cinematografului Mediensis.

Alex PÎNTEA
foto: Dan GREAVU

SN Deco a sărbătorit finalizarea celui mai amplu proces de modernizare a diviziei de tâmplărie PVC, acum sub brandul corporatist „Bastion“, dar și a unei stații de betoane. Dubla inaugurare a celor două facilități de producție a avut loc vinerea trecută, pe platforma Automecanica. Prin intermediul acestora, grupul de firme care pornea la drum cu opt angajați a ajuns în prezent la 450.



„SN Deco nu s-ar fi putut dezvolta fără un vis, fără o viziune, fără o strategie, fără comunitate, fără muncă, fără eșecuri, fără succese, fără devotamentul echipei! Cineva spunea: «Vom avea cu adevărat succes doar atunci când jumătate din timp îl vom petrece visând la ce vrem să facem, iar cealaltă jumătate făcând ceea ce trebuie făcut». De cele mai multe ori, eu mă regăsesc în aceste cuvinte, nu doar ca om de afaceri, ci ca ființă umană care respectă valorile importante ale vieții: corectitudinea, cinstea, omenia, respectul față de familie. Mulțumesc tuturor angajaților care își desfășoară activitatea zi de zi în cadrul grupului de firme SN Deco, care prin efortul și implicarea lor reușesc să finalizeze tot ceea ce ne propunem să realizăm împreună“, a mărturisit Uwe Draser, președintele SN Deco Group. 



Stație modernă

Stația de betoane care a devenit funcțională pe platforma Automecanica vine ca o completare a domeniului de activitate al grupului și este una foarte performantă. Compania dispune de propria flotă de autobetoniere, dar și de o autompompă de beton cu un braț cu patru module. „Noi  activăm în domeniul construcțiilor încă din anul 2002, iar înființarea acestei stații de betoane vine ca o completare a domeniului nostru de activitate. Dispunem de o instalație de producere a betonului de cea mai înaltă performanță, cu o capacitate de producție ridicată, complet automatizată și cu un control sporit al fluxului de producție. Deținem totodată laborator de analize și încercări în construcții de gradul 2, singurul autorizat din Mediaș, oferind astfel consultanță privind calitatea în construcții, dar și posibilitatea de a efectua teste și încercări pe diverse materiale. Serviciile de transport sunt asigurate de o flotă proprie de autobetoniere“, a explicat Adrian Popa, directorul general SN Deco. 



Valori transilvănene

Începând cu anul 2014, SN Deco are propria divizie de producție de sisteme de tâmplărie PVC. Anul acesta s-a investit într-o linie de producție automatizată, iar divizia funcționează acum sub brandul Bastion. „Brandul Bastion este în primul rând unul românesc de sisteme de ferestre și uși din tâmplărie PVC care a fost creat din dorința de a transmite către potențialii clienți și parteneri, dincolo de valențele lui de business, valorile care ne definesc. Este vorba de faptul că suntem transilvăneni, faptul că suntem profesioniști, dar și faptul că avem personalitate. Bastion este o component a unui plan de business ambițios care are ca și obiectiv fabricarea de sisteme de ferestre, de uși din tâmplărie PVC, la un alt nivel calitativ, care să răspundă oricărei oportunități din piața internă sau externă“, a precizat Alexandru Vaida, director comercial SN Deco. 



Partener serios

La dubla inaugurare au participat autoritățile locale și centrale, reprezentanți ai comunității medieșene, dar și parteneri ai companiei. Primarul Gheorghe Roman a apreciat că investiția de pe platforma Automecanica reprezintă un motiv de bucurie pentru el și a promis că municipalitatea va fi un partener de încredere pentru toate firmele care oferă calitate în lucrările efectuate. „M-am bucurat mult când Uwe Draser a luat decizia de a veni să investească în Mediaș. I-am și cerut acest lucru în repetate rânduri și l-am îndemnat să o facă. Observați cu toții că în Mediaș, în diverse zone ale orașului, se lucrează foarte mult, pe fonduri europene, pe fonduri guvernamentale, pe fonduri locale și vreau să știți că urmează să apelăm și la băncile din oraș în aproximativ un an de zile, pentru a derula un proiect important pentru oraș. Așa că vreau să știți că nu este loc în Mediaș doar pentru firma lui Uwe Draser sau pentru alte firme, este loc pentru toată lumea, iar singurul lucru pe care îl cer este ceea ce îmi spun oamenii la diversele întâlniri pe care le am cu ei și anume calitatea. Din partea Primăriei Mediaș vreau să vă spun că, atât timp cât voi fi primar, toată lumea va fi tratată corect și niciodată Primăria nu va rămâne datoare“, a dat asigurări Roman.


    Trimite prin e-mail