miercuri, 26 septembrie 2018

Publicat la 9/26/2018 09:31:00 a.m. de Anonim

A 28-a întâlnire a sașilor la Mediaș


Sute de sași din toate colțurile lumii s-au întors, sâmbăta trecută, la Mediaș, pentru a participa la cea de-a 28-a întâlnire anuală. 


Alex PÎNTEA

Manifestarea a fost organizată de către Forumul Democrat al Germanilor din Transilvania, Biserica Evanghelică și Primaria Mediaș. În programul ediției din acest an au fost incluse diferite activități pentru copii, o slujbă religioasă la Biserica Evanghelică din oraș, un program festiv la aceeași biserică, dar și decernarea medaliei „Honterus“ lui Hans Gärtner.


De asemenea, a fost programată o paradă a portului popular în Piața Regele Ferdinand I, urmată de un program de dansuri, cântece și muzică tradițională săsească. Întâlnirea Sașilor de la Mediaș a mai cuprins prezentarea unei expoziții despre viața cotidiană a sașilor în secolul XX la Centrul Cultural „Casa Schuller“ din oraș, un spectacol de teatru în dialect săsesc și un concert al corului Bellevue din Statele Unite ale Americii.

Demersuri pentru înfrățire

Prezent la întâlnirea sașilor, primarul Gheorghe Roman a anunțat că municipiul Mediaș s-ar putea putea înfrăți în perioada următoare cu orașul german Wittenberg. Acesta este situat în landul Saxonia-Anhalt și are o populație de aproape 50.000 locuitori. „Mediașul este un oraș din care au plecat foarte mulți sași. Neavând în momentul de față nicio înfrățire în Germania, profitând de faptul că în primăvară am fost invitat în localitatea germană Wittenberg, în acest an l-am invitat pe primarul din orașul respectiv la Mediaș. Ne dorim să se concretizeze cu o înfrățire acest schimb de vizite”, a declarat Roman.
    Trimite prin e-mail