miercuri, 8 august 2018

Publicat la 8/08/2018 11:16:00 a.m. de Redacţie

„Ministrul Justiţiei a prins un curaj vecin cu inconştienţa“


Secretarul general al PNL Sibiu, deputatul Constantin Şovăială atrage din nou atenţia asupra măsurilor pregătite de ministrul Justiţiei Tudorel Toader, pe care îl acuză că a prins un curaj vecin cu inconştienţa în demersul de a-şi scăpa colegii de puşcărie.
Constantin Sovaiala

Doar o scuză

Şovăială spune că „restabilirea încrederii în Justiţie“ este doar o scuză pentru ministru în a justifica iniţierea unui nou demers de sfidare a aşteptărilor românilor. Citându-l pe Toader, parlamentarul de Sibiu arată: „«Toţi infractorii au sentimentul că sunt condamnaţi pe nedrept» - zice asemeni gurii păcătosului dl. ministru, iar lista infractorilor cu încrederea în Justiţie zdruncinată se poate deschide, poate continua şi se poate închide cu mulţi dintre colegii săi din majoritatea parlamentară».

Principii călcate în picioare

Şovăială crede că „doar pentru ei acest demers face sens, doar pentru ei condamnările în dosare instrumentate cu sprijinul SRI (cu sau fără protocoale) scad încrederea în Justiţie! Pentru cetăţeanul de acasă, încrederea în Justiţie depăşeşte chichiţele care i-au făcut scăpaţi de atâtea ori pe politicieni! Încrederea cetăţeanului în Justiţie are legătură cu principii peste care Tudorel Toader dănţuieşte cu graţie de ceva vreme“.

„Toată lumea ştie“

După părerea deputatului de Sibiu „este uluitor cum ministrul, susţinut de o majoritate care în urmă cu câteva luni scotea în strada sute de mii de oameni tocmai fiindcă ciopârţea Justiţia,  devine cavaler al dreptăţii şi nu doarme noaptea din pricina sentimentelor pe care le au condamnaţii!
Distanţa dintre agenda reală a românilor şi cea a celor de la PSD şi ALDE este atât de mare încât oameni ca Tudorel Toader nici măcar nu ar mai trebui să-şi cosmetizeze eforturile. Toată lumea ştie, iar dovezile sunt continue, că unica preocupare a acestei majorităţi este să-şi scape liderii de puşcărie!
Ministrul Justiţiei, împăunat cu sentimentul victoriei după revocarea Codruţei Kovesi, a prins un curaj vecin cu inconştienţa: lansează iniţiative de noi ordonanţe de urgenţă şi se pronunţă cu privire la magistraţi implicaţi în diferite cauze!”, mai spune Şovăială.

Motiv de plângere penală

„Sentimentul de neîncredere în Justiţie este, în realitate, promovat tocmai de toate acestea şi de politica impusă de Liviu Dragnea“, mai spune Şovăială, afirmând că, după părerea sa, susţinerea unei ordonanţe de urgenţă care să dea posibilitatea redeschiderii unor procese „doar pentru că unii care au fost dovediţi vinovaţi să aibă sentimente de împăcare totală cu Justiţia” este, aşa cum spunea şi videpreşedintele PNL, deputatul de Sibiu Raluca Turcan, un motiv de plângere penală împotriva ministrului.
    Trimite prin e-mail