miercuri, 1 august 2018

Publicat la 8/01/2018 10:17:00 a.m. de Anonim

Icon Arts, la Richiș și Biertan

foto: Louise Tănasă
Sub genericul „Artele noi întâlnesc tradițiile vechi“, în perioada 24 iulie - 11 august se desfășoară cea de-a XVI-a ediție a festivalului Icon Arts Transilvania.

Festivalul are anul acesta o triplă semnificație, evenimentele fiind pregătite să pună în valoare Anul Centenarului, dar și Anul European al Patrimoniului Cultural, iar prin evenimentele reunite de „Șezătoarea postmodernă” se sărbătorește, în avanpremieră, Sibiul - Regiune Gastronomică 2019.

După ce a „cutreierat“ pe la Râșnov, castelul Peleș sau Cloașterf, festivalul revine în județul Sibiu, joi, 9 august. Manifestările se vor desfășura în satul Richiș. Aici, de la ora 16, turiștii sunt așteptați în atelierul de dulgherie a lui Christian Rummel, alături de care se vor afla și calfele călătoare. La ora 17, urmează „Povestea vinului“, însoțită, bineînțeles, de o degustare. Urmează un concert la ora 18.00, după care, de la ora 19, gastronomia locală își dezvăluie aromele, pe maidanul din fața Curții Richvini. Vineri, 10 august, evenimentele Icon Arts poposesc din nou la Biertan, acolo unde a și debutat festivalul. Astfel, de la ora 19.00, avem „Impro Live: Spectacol de jazz și dans contemporan“, iar la ora 21.00, este programată o proiecție de film în cadrul Festivalului „Lună Plină”. Festivalul Icon Arts Transilvania se va încheia sâmbătă, 11 august, la conacul Apafi din Mălâncrav. (A.L.)
    Trimite prin e-mail