joi, 30 august 2018

Publicat la 8/30/2018 08:14:00 p.m. de Anonim

Constantin Șovăială: Guvernul PSD, caracterizat prin incompetență, minciună și nepăsare!



Pesta Porcină Africană se răspândește alarmant în România, din cauza unui Guvern care în 2017 a anulat toate măsurile pentru prevenirea unei astfel de boli, susține deputatul liberal Constantin Șovăială.

„Acum, suferim cu toții de pe urma incompetenței celor din PSD. Cele mai mari ferme de porci din România au rămas fără obiectul muncii, ferme cu peste 150.000 de porci! Nu știu dacă vă dați seama, dar ocupam locul 3 în Europa, având cele mai tehnologizate ferme și cu cei mai mulți porci. În câteva luni, peste 400.000 de porci au fost omorâți și urmează alții, peste 700 de persoane care au rămas fără loc de muncă, peste 70 milioane de euro pierduți până acum și nu se știe în momentul de față care o să fie paguba totală. Se estimează la sute de milioane de euro pierduți de statul român de pomană pentru că nu a știut să gestioneze situația un Guvern PSD incompetent. Milioane de euro din buzunarul cetățenilor, milioane de euro ce ar fi putut fi investiți în spitale, infrastructură, sistem educațional etc.“, consideră parlamentarul de Sibiu, într-o postare pe pagina sa de socializare.
Șovăială acuză partidul de guvernământ că profită de proliferarea pestei porcine în interes economic. „Tind să cred că au dorit să se răspândească această Pestă Porcină pentru a elimina concurența, pentru a face profit Paul Stănescu prin firmele pe care le controlează și pentru a mai «spăla bani» din bugetul de stat. Trebuie să scăpăm de aceste lipitori PSD-iste până nu ajung să se distrugă atât țara, cât și pe noi“, a conchis acesta.
În plus, Constantin Șovăială atrage atenția că, în loc să fie incinerați sau îngropați, porcii sunt aruncați în apă. „Problema este că bacteriile porcilor pot afecta și peștii, viețuitoarele acvatice, însă nepăsarea oamenilor și a celor care ne conduc nu are limită. Nu își dau seama în ce pericol național ne îndreptăm“, a mai declarat deputatul.
    Trimite prin e-mail