joi, 5 iulie 2018

Publicat la 7/05/2018 02:23:00 p.m. de Anonim

Șovăială (PNL), după modificarea Codului Penal: România a pierdut direcția spre Europa civilizată!


România a pierdut ieri, odată cu aprobarea de către o majoritate parlamentară disperată a modificărilor Codului Penal, direcția spre Europa civilizată, este de părere deputatul Constantin Șovăială, secretarul general al organizației județene PNL Sibiu.

Acesta a adăugat că PSD și ALDE, “asemeni unui șofer dement”, conduc această țară în contrasens cu democrațiile consolidate, cu interesele oamenilor și cu bunul simț.
“Niciun semnal, fie el al societății civile, al reprezentanților ambasadelor statelor importante din UE, al Comisiei Europene, al Departamentului de Stat al SUA sau al GRECO nu a contat pentru deputații PSD și ALDE, puși să-l apere pe Liviu Dragnea cu orice preț, inclusiv, probabil, cu prețul propriei conștiințe. Mă îngrijorează sincer cum un personaj, fie el președinte de partid, a reușit să-și supună (chiar și la limită) un grup de oameni cu pretenții de reprezentanți ai cetățenilor. Și mă întreb ce urmează? Ce alte legi vor modifica dupa propriul interes, ce alte prevederi vor mutila pentru unul sau altul dintre ei?
România a pierdut ieri o bună parte din credibilitatea europeană și așa deseori zdruncinată. Am pierdut, odată cu ea, fiecare dintre noi.
Mai umilitor decât această înfrângere în fața unui grup de șmecheri uniți ca să-și salveze căpetenia ar fi, însă, abandonul total.
Partidul Național Liberal continuă să acționeze pe toate căile legale posibile pentru a bloca pornirile acestei majorități și încurajează toate forțele politice să facă același lucru. Personal mă voi alătura tuturor demersurilor care presupun sesizarea cu privire la aceste derapaje a instituțiilor  din țară sau europene. Voi susține societatea civilă în acțiunile sale și voi încuraja românii de bună credință să fie alături de președintele Klaus Iohannis în acțiunile sale constituționale! Nu putem permite ca România oamenilor onești și cu bun simț să fie la dispoziția unui recidivist!”, arată Constantin Șovăială, într-o declarație de presă transmisă astăzi.
    Trimite prin e-mail