miercuri, 18 iulie 2018

Publicat la 7/18/2018 05:50:00 p.m. de Anonim

Consultații medicale gratuite pentru 100 de persoane din Boarta, Buia și Șeica Mare



Arhiepiscopia Sibiului, prin Departamentul de Asistență Socială, în parteneriat cu Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Augustin” din Sibiu, cu farmacia „Ecofarmacia” din Sibiu și Asociația „Filantropia Ortodoxă Sibiu” organizează duminică, 22 iulie, începând cu ora 12.00, o activitate de acordare de asistență medicală gratuită locuitorilor din satele Boarta, Buia și Șeica Mare.

Medici voluntari din cadrul spitalului menționat vor acorda asistență medicală gratuită unui grup de 100 de persoane din localitățile amintite, pe următoarele specializări: medicină de familie; stomatologie; chirurgie; medicină internă; medicină de laborator; psihiatrie; cardiologie; ecografie; oftalmologie: O.R.L.; dermatologie; C.P.U.
Asistența medicală va fi oferită în grădinița din satul Boarta, în prezența reprezentanților instituțiilor partenere. Beneficiarii serviciilor medicale sunt persoane defavorizate din localitățile amintite, care au acces limitat la asistența medicală.
„Activitatea de la Boarta continuă eforturile noastre din Campania «Sănătate pentru sate» ajunsă la a treia ediție în Arhiepiscopia Sibiului. Ne bucurăm că la această activitate îi avem ca parteneri pe medicii din cadrul Spitalului Militar din Sibiu care vor acorda consultații medicale gratuite, iar Departamentul de asistență socială al Arhiepiscopiei Sibiului pune la dispoziție prin Asociația «Filantropia Ortodoxă Sibiu» o parte din aparatura medicală și o parte din logistica necesară”, a declarat inspectorul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, Marius Talmațchi.
Medicii din cadrul Spitalului Militar din Sibiu sunt implicați în această activitate prin intermediul unui proiect național implementat în mediul rural cu ocazia Centenarului Marii Uniri.
„Este vorba de un proiect la nivel național aprobat și susținut de către Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale. Deplasările caravanei medicale se desfășoară sub motto-ul «Uniți sub tricolor prin sănătate»”, a declarat lt. col. dr. Adrian Popențiu, responsabil cu activitatea de informare și relații publice în cadrul Spitalului Militar din Sibiu.
    Trimite prin e-mail