joi, 5 iulie 2018

Publicat la 7/05/2018 02:19:00 p.m. de Anonim

Bani pentru Mediaș! Municipiul de pe Târnava Mare și-a asigurat finanțarea unor investiții importante


Primarul Gheorghe Roman a semnat șase contracte în valoare totală de 14 milioane de lei, în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală II. Fondurile vor fi folosite pentru lucrări de investiții pe șapte străzi din cartierul Automecanica, două străzi din cartierul Gloria, amenajarea unui drum în zona străzii Aurel Vlaicu, respectiv dotarea cu echipamente și mobilier a două școli gimnaziale și modernizarea anvelopei clădirii unei grădinițe din oraș. Proiectele depuse de Primăria Mediaș care beneficiază de finanțare se vor derula într-o perioadă de până la trei ani.


Alex PÎNTEA

Zilele trecute, edilul-șef al municipiului de pe Târnava Mare a fost la București. Scopul vizitei a fost acela de a semna, la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, o serie de contracte de finanțare. Astfel, Mediașul va beneficia de 14 milioane de lei pri intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL) II. „Am semnat la Ministerul Dezvoltării Regionale contracte de aproximativ 14 milioane de lei. Prin aceste contracte nu facem altceva decât să derulăm investiții extrem de importante în cartierele Automecanica și Gloria. În zonele menționate, se vor efectua lucrări de modernizare ale rețelelor de alimentare cu apă, a rețelelor de canalizare pluvială și, nu în ultimul rând, se va reface în întregime sistemul rutier. Aceste proiecte de investiție au luat naștere în urma întâlnirilor pe care le-am avut cu medieșenii cu diverse ocazii“, a arătat primarul Gheorghe Roman.

Automecanica și Gloria 

Cel mai important contract se referă „Reabilitare străzi municipiul Mediaș - zona cartier Aurel Vlaicu - rețele de alimentare cu apă și canalizare pluvială, faza I“. Acesta are o valoare de 8,9 milioane de lei și se referă la reabilitarea a șapte străzi din cartierul Automecanica. Străzile care vor fi modernizate sunt: Protopop Moldovan, Memorandist Dionisie Roman, Vlad Țepeș, Dr. Octavian Fodor, Trandafirilor, Petru Maior și un tronson din strada Aurel Vlaicu până la intersecția cu Petru Maior. Un alt contract semnat este cel de „Echipare tehnico-edilitară cartierul Gloria în municipiul Mediaș“. Acesta are o valoare de 2,3 milioane de lei. Străzile care vor fi modernizate în această parte a orașului sunt Aurel Mititelu și Nicolae Drăgan - parțial.



Drum și școli

Un alt contract semnat între Primăria Mediaș și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice vizează amenajarea unui drum de zonă industrială nepoluantă și deservire generală, în zona străzii Aurel Vlaicu, etapa I. Acesta are o valoare de 2,7 milioane de lei. Alte trei contracte se referă la dotarea cu echipamente și mobilier specific didactic și de laborator a școlilor gimnaziale „Mihai Eminescu“ și nr. 5, respectiv modernizarea anvelopei clădirii Grădiniței „Bucuria Copiilor“. Valoarea totală a acestora este de aproximativ 540.000 lei.
    Trimite prin e-mail