vineri, 29 iunie 2018

Publicat la 6/29/2018 06:57:00 a.m. de Anonim

Ziua Drapelului Național la Mediaș


Primăria municipiului Mediaș, în colaborare cu Unitatea Militară 01810 și Protopopiatul Ortodox Român Mediaș, au celebrat, la începutul acestei săptămâni, Ziua Drapelului Național.



Este vorba despre o aniversare devenită tradiție la nivelul întregii țări, ce evocă momentul istoric de la 1848, de recunoaștere și instituire oficială a tricolorului ca drapel și simbol unitar al națiunii române. Evenimentele festive s-au întins pe durata a două zile. Acestea au debutat luni după-amiază, de la ora 18.00, în Piața Corneliu Coposu. Aici a avut loc un ceremonial militar și religios de coborâre a drapelului de pe catargul din fața Primăriei Mediaș. Ulterior, acesta a fost purtat  cu onoruri militare până la Catedrala Ortodoxă „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”. În lăcașul de cult, a fost oficiată o slujbă de sfințire de drapelului. Marți, de la ora 12.00, drapelul a fost arborat din nou, în Piața Corneliu Coposu, în cadrul unei manifestări festive ce a evocat însemnătatea, semnificațiile și evoluția simbolurilor naționale de-a lungul istoriei noastre.



Ziua de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. În fiecare an, această zi este marcată prin organizarea unor programe și manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau științific, consacrate istoriei patriei, precum și prin ceremonii militare specifice. (A.P.)
    Trimite prin e-mail