marți, 26 iunie 2018

Publicat la 6/26/2018 03:14:00 p.m. de Anonim

Medalii în anul Centenarului



Duminică, după slujba oficiată la Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel și Sfinții Mărturisitori Transilvăneni din cimitirul ortodox Mediaș, a avut loc un moment deosebit.

Copiii din parohie, care participă la activitățile sociale și culturale organizate aici, au primit din partea preotului Flaviu Fleșer câte o medalie cu prilejul Anului Centenarului. Acestea simbolizează legătura de unire dintre cei din 2018, Anul Centenarului și cei care acum un secol au înfăptuit Marea Unire. Medaliile au inscripționat chipul bisericii Sfinții Apostoli Petru și Pavel și Sfinții Mărturisitori Transilvăneni și a Centrului Bisericesc închinat sfântului Nectarie.
„Este anul 2018, un an în care România sărbătorește Centenarul Marii Uniri. Este un an în care ar trebui să vibrăm mai mult din punct de vedere spiritual, dar și din punct de vedere național. Și, pentru că sunt 100 de ani de la Marea Unire, am pregătit 100 de medalii cu chipul bisericii noastre și al centrului bisericesc închinat sfântului ierarh Nectarie, pe care să le oferim copiilor care se apropie de biserica lui Hristos, care caută o educație frumoasă, care se lasă pătrunși de tot ceea ce Dumnezeu le propune în această viață. Sunt 100 de medalii care simbolizează în fond legătura de unire din noi, cei din anul acesta, viețuitori pe pământ, și cei care au înfăptuit în urmă cu 100 de ani Marea Unire”, a explicat preotul paroh. (A.P.)
    Trimite prin e-mail