miercuri, 20 iunie 2018

Publicat la 6/20/2018 05:48:00 p.m. de Anonim

Kronenfest la Axente Sever



Comunitatea evanghelică din Axente Sever organizează duminică, 24 iunie, începând cu ora 10.00, Sărbătoarea Coroanei (Kronenfest).

„Sărbătorim Sărbătoarea Coroanei pentru a opta oară, aceasta fiind un punct fix în calendarul comunei Axente Sever. Atât gazdele ospitaliere, cât și toți oaspeții sărbătoresc o tradiție vie, care dorește să ne îndrepte privirile spre frumusețea naturii și către recunoștința adusă lui Dumnezeu, creatorul tuturor lucrurilor. Coroana de flori și toți oamenii din jurul ei sunt expresia vie a acestora, lucru care dorește să ne umple de bucurie. Împreună vom cânta și vom asculta cântece îndrăgite în limbile germană și română, iar pentru bunăstarea oaspeților se vor pregăti bucate și băuturi contra cost”, au anunțat reprezentanții Consistoriului Districtual Evanghelic C.A. Mediaș.
Trupa de dans popular german a Școlii Gimnaziale „Hermann Oberth” va prezenta dansuri sub îndrumarea profesoarei Emilia Muntean, elevii clasei a II-a de la aceeași unitate, îndrumați de profesoara Monica Lup, vor interpreta cântece de voie bună, iar copiii prezenți la sărbătoare vor avea parte de un atelier de creație coordonat de sculptorul Mario Lup și pictorul Iancu Băcilă. „Corul din Axente Sever este așteptat cu mult drag pentru contribuția sa muzicală și spirituală, precum și corul de la Biserica Evanghelică «Sf. Margareta» din Mediaș”, au mai menționat organizatorii.

Mircea HODÂRNĂU
    Trimite prin e-mail