miercuri, 20 iunie 2018

Publicat la 6/20/2018 05:47:00 p.m. de Anonim

Comuna Târnava va găzdui, duminică, a treia ediție a Festivalului Caprei


Festivalul Caprei, al Produselor Tradiţionale de pe Târnave și bursa de capre vor fi organizate, la sfârșitul acestei săptămâni, de către Primăria Târnava, în colaborare cu Asociaţia Caprimed. Evenimentul promovează tradiţia şi produsele tradiţionale, precum și susţinerea fermelor prin asigurarea existenței materiale şi, implicit, a micilor fermieri, prin creşterea caprelor şi a păşunatului, beneficiarii fiind crescătorii de capre din comunitate şi întreaga zonă.


Alex PÎNTEA

Festivalul Caprei este organizat sub forma unei piețe volante de produse alimentare, care se adresează întregii comunităţi locale.

Gastronomie locală

Organizatorii au pregătit serie de activităţi, cum ar fi expoziţia de animale cu licitație şi unelte agricole, tombolă cu diverse premii constând în produse tradiţionale, concursuri şi jocuri interactive pentru copii şi degustări de produse tradiţionale atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. La standuri, vizitatorii târgului vor putea degusta şi cumpăra specialităţi din brânză, carne de capră și ied, gemuri, siropuri, ceaiuri şi condimente, pâine de casă, uleiuri, vinuri şi alte bucate delicioase din zona Târnavelor, iar atmosfera va fi întreținută de programul artistic „Cântecul ṣi voia bună la Târnava”.

În centrul comunei

Festivalul Caprei va debuta duminică dimineața, începând cu ora 10.00, în centrul comunei Târnava, atunci când este programată deschiderea oficială și prezentarea programului. O oră mai târziu, va fi deschisă și bursa de capre cu licitație. Inițiatorii evenimentului au pregătit și o expoziție de produse tradiționale și meșteșuguri, o tombolă, dar și degustări ale preparatelor din lapte și carne de capră. „Vă invităm alături de noi la relansarea târgurilor ţărăneşti de odinioară, Bursa Caprei, să participaţi la concursurile şi jocurile de educaţie a gustului şi să vă bucuraţi din plin de bunătăţile locului într-o atmosferă de târg ţărănească“, se arată într-un comunicat de presă remis de organizatori. Festivalul este o acțiune cofinanțată de Consiliul Județean Sibiu. 

Recital de folclor

Participanții la Festivalul Caprei de la Târnava vor avea parte și de un bogat program artistic. Acesta va fi deschis de către Ansamblul „Tradiția” din Păucea, care va prezenta „Tinere vlăstare”, un dans specific din zona Târnavelor. Spectacolul va continua cu formația de muzică populară Acord Mediaş, urmat de grupul de copii ai școlii gimnaziale şi liceului comună alături de Alexandra Cucerzan. Nu va lipsi un dans țigănesc specific zonei, iar apoi, sub genericul „Cânt şi joc pe plai străbun”, va urma un program susţinut de interpreţi cunoscuți de muzică populară. Este vorba de Emilia Muntean, formaţia MedMusic Mediaş, formată din Răzvan Bleahu şi Bogdan Prihoi, Robert Târnăveanu, respectiv ansamblul de dansuri populare „Cununa” din Agnita.
    Trimite prin e-mail