miercuri, 30 mai 2018

Publicat la 5/30/2018 08:26:00 p.m. de Anonim

Rezultate meritorii pentru Spicul Șeica Mare


La Șeica Mare, activitatea sportivă este încurajată substanțial nu doar de suporteri, ci și de administrația locală, iar rezultatele se văd.


Echipa locală Spicul, revelația fotbalului județean în sezonul trecut, se clasează pe un meritoriu loc 10 în campionat, după nouă victorii în 24 de etape disputate, iar cele 28 de puncte acumulate îi vor asigura menținerea fără emoții în Liga a IV-a, elevii lui Ioan Moga fiind înaintea unor echipe cu pretenții mai mari, precum AS Copșa Mică, ASA Sibiu sau FC Tălmaciu. În acest sezon, Spicul Șeica Mare a reușit să treacă inclusiv de formații situate mai sus în clasament, precum Voința Sibiu sau Măgura Cisnădie. „În 2018, prin programul anual al finanțărilor nerambursabile de la bugetul propriu al comunei Șeica Mare pentru activități nonprofit pentru domeniile cultură și sport, în condițiile prevăzute de Legea nr. 350/2005, am alocat un total pe 55.000 de lei pe cele două domenii de interes, din care 25.000 lei sunt destinate culturii, iar 30.000 de lei sportului. Referindu-ne exclusiv la sportul local, înseamnă o sumă dublă în comparație cu anul trecut, dacă luăm în calcul că, în 2017, din bugetul comunei, a fost aprobată și realizată o finanțare de 15.000 lei pentru Asociația Sportivă Spicul Șeica Mare, beneficiară a proiectului «Sportul pentru toți»“, a precizat Nicolae Șușa, primarul comunei Șeica Mare.

Final de campionat

Din păcate, în ultima etapă, Spicul s-a „împiedicat“ de Sparta Mediaș, fiind învinsă cu 3-5 (2-3) în partida disputată sâmbătă, 26 mai, pe teren propriu. Fotbaliștii de la Șeica Mare mai au de disputat două etape în campionat. Astfel, sâmbătă, 2 iunie, aceștia vor întâlni în deplasare FC Tălmaciu, iar în ultima etapă, pe 9 iunie, vor primi vizita celor de la Athletic Șura Mare, formație situată pe ultimul loc în clasament. Ambele meciuri vor începe la orele 11. „Suntem mulțumiți de parcursul echipei Spicul Șeica Mare și îi felicităm că mențin aprins interesul pentru sport în rândul localnicilor de toate vârstele“, a mai menționat primarul Șușa.
    Trimite prin e-mail