joi, 31 mai 2018

Publicat la 5/31/2018 04:30:00 p.m. de Anonim

Premianți din Mediaș

64 de elevi de la zece unităţi de învăţământ din judeţul Sibiu au participat la etapa județeană a concursului naţional „Mesajul meu antidrog”.

Evenimentul, ajuns la ediția cu numărul XV, a fost implementat în perioada septembrie 2017 - mai 2018, de către Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Sibiu. Concursul a avut ca obiectiv general creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare a populaţiei şcolare în vederea neînceperii consumului de droguri, în cadrul programelor şcolare, extraşcolare şi de petrecere a timpului liber. Obiectivele sale specifice au fost dezvoltarea unor atitudini şi practici la nivelul întregii populaţii aflate într-o formă de învăţământ, prin intermediul programelor şcolare şi de petrecere a timpului liber, în scopul adoptării unui stil de viaţă sănătos, fără tutun, alcool şi droguri şi creşterea influenţei factorilor de protecţie pentru evitarea sau cel puţin întârzierea debutului consumului de alcool, tutun şi droguri. Secţiunile ediţiei din acest an ale concursului au fost: eseu literar, în limba română, maghiară şi rromani, film de scurt metraj şi spot, arte vizuale şi sport. Acestea s-au adresat elevilor din ciclul gimnazial şi liceal din cadrul instituţiilor de învăţământ preuniversitar din judeţul Sibiu.
Două dintre secțiuni au fost câștigate de eleve din municipiul Mediaș. Astfel, Betina Cercea de la Școala Națională de Gaz a câștigat locul I la secțiunea Arte vizuale liceu – grafică. De asemenea, Dariana Ursu de la Colegiul Tehnic Mediensis a ocupat locul I la secțiunea Fotografie liceu. (A.P.)
    Trimite prin e-mail