duminică, 20 mai 2018

Publicat la 5/20/2018 11:04:00 a.m. de Anonim

Moment istoric la Axente Sever


Comuna Axente Sever s-a înfrățit cu satul Țaul, din raionul Dondușeni, Republica Moldova.



Semnarea actului de înfrățire a avut loc sâmbătă, 12 mai, cu ocazia manifestării „Tradiții de centenar în Axente Sever“. Cu acest prilej, la Primăria Axente Sever a fost invitată o delegație condusă de Mitrică Andronii, primarul satului Țaul. Printre oaspeții evenimentului s-au numărat deputații liberali Constantin Șovăială și Nicolae Neagu, precum și Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu.
„Prezentul act de înfrățire este parte a acordului de înfrățire și are ca obiect crearea unui cadru strategic favorabil pentru derularea unor programe, proiecte și activități comune, în vederea dezvoltării durabile în următoarele domenii: administrație publică, educație și pregătire profesională, cercetare, asistență socială, cultură, sport, tineret, agricultură, silvicultură, protecția mediului, industrie locală, dezvoltare rurală, turism și industrii creative, precum și pentru promovarea relațiilor de prietenie dintre cele două comunități“, a precizat Marius Grecu, primarul din Axente Sever.
Acordul s-a realizat cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu, care la rândul său este înfrățit cu raionul Dondușeni. (A.L.)
    Trimite prin e-mail